ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

МОН: Підручники з української мови з мапою України без Криму передрукують

Видавництво “Літера ЛТД” зобов’язалося передрукувати за власний кошт підручники з української мови для 7 класу, де була мапа України без Криму. Про це повідомило Міністерство освіти і науки (МОН).

Наклад підручників відкликають зі шкіл, передрукують і наново доставлять у школи.

Відомство додало, що в електронній бібліотеці Інституту модернізації змісту освіти розміщено підручник з виправленою піктограмою мапи України – українським Кримом.

“Видавництво й авторський колектив визнали помилку та пояснили її появу недоглядом під час підготовки підручника до друку. Зображення на фотостоці мало два шари – мапу України та Криму окремо. Через помилку під час верстки в підручник потрапив тільки один шар зображення – мапа України без півострова”, – зазначило МОН.

Міністерство нагадало, що з цього навчального року спільно з Українським інститутом розвитку освіти (УІРО) проводить апробацію підручників у школах перед друком, щоб виявити недоліки на ранніх етапах підготовки підручників, підвищити якість навчальних книжок та уникнути технічних помилок у них. З 2 вересня 2024 року рішенням міністерства експертизу забезпечує УІРО.

Як повідомляв ІМІ, у шкільних підручниках з української мови за 7 клас надрукували мапу України без Криму. Співавторка підручника Анастасія Онатій визнала помилку та опублікувала коментар верстальників, які пояснили це технічною помилкою.

Liked the article?
Help us be even more cool!