ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Києві пікетували телеканали "Наш" та "Інтер"

08.02.2021, 11:21
Фото – Дарина Коломієць / Суспільне
Фото – Дарина Коломієць / Суспільне

У Києві 6 лютого відбулися пікети під будівлями телеканалів “Наш” та “Інтер”, які пройшли без порушень громадського порядку. Про це повідомляється на сайті поліції Києва.

Акції відбулися на вулицях Жилянській та Дмитрівській без блокування роботи телеканалів. Порядок та безпеку охороняли працівники структурних підрозділів столичної поліції та Національної гвардії України.

Як повідомляє Суспільне, учасники акції під телеканалом “Наш” вимагали його закриття та ухвалення закону про колабораціонізм. Учасники акції також закликали журналістів звільнятися й переходити на інші телеканали. Проте журналісти й керівники телеканалу “Наш” до протестувальників не вийшли.

Серед організаторів акції – організації “Сокіл”, “Правий сектор”, “Суспільство майбутнього”, “Традиції і порядок”. 

Заступник начальника відділу превентивної комунікації Головного управління Національної поліції в місті Києві Тимур Брикульський повідомив Суспільному, що в акції під каналом “Наш” узяли участь близько 70 осіб, зокрема журналісти.

За інформацією Громадського радіо, активісти принесли із собою плакати з написами “40 попереджень дала Нацрада проросійським пропагандистам”, “Чому мовчали, коли Медведчук придумав “темники” і викупляв вільні телеканали?”, “Чому мовчали, коли Медведчук звільнив 300 журналістів”.

Під телеканалом “Інтер” зібралося менш ніж 10 людей.

Як повідомляв ІМІ, 4 лютого в Києві сталися сутички між правоохоронцями та протестувальниками, що пікетували телеканал “Наш” із вимогою його закриття.

4 лютого в Києві невідомий молодий чоловік вибив мікрофон з рук кореспондента телеканалу “Наш” Олега Нечая. 

Національна поліція відкрила два кримінальних провадження за фактами подій біля поліцейського управління та офісу телеканалу “Наш” 4 лютого. 

2 лютого Президент України Володимир Зеленський увів у дію рішення Ради національної безпеки та оборони від 2 лютого 2021 року “Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)”, яке передбачає запровадження на п'ять років санкцій проти народного депутата Тараса Козака та юридичних осіб, що володіють ліцензіями телеканалів “112 Україна”, NewsOne та ZIK.

2 лютого телеканали “112 Україна”, ZIK і NewsOne заявили, що розцінюють рішення про санкції як політичну розправу та боротимуться за право бути в ефірі.

Liked the article?
Help us be even more cool!