ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Поліція відкрила провадження за фактами подій біля телеканалу "Наш"

05.02.2021, 10:35
Фото – Олена Худякова, Укрінформ
Фото – Олена Худякова, Укрінформ

Національна поліція відкрила два кримінальних провадження за фактами подій біля поліцейського управління та офісу телеканалу “Наш” 4 лютого. 

Про це повідомляється на сайті ГУ НП у м.Києві.

Провадження відкрито за ст. 342 (“Опір представникові влади, працівникові правоохоронного органу, державному виконавцю, приватному виконавцю, члену громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону або військовослужбовцеві, уповноваженій особі Фонду гарантування вкладів фізичних осіб”), а також за ст. 171 (“Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів”) Кримінального кодексу України. 

У поліції нагадали, що під час акції біля телеканалу за порушення публічного порядку до Шевченківського управління поліції доставили чотирьох осіб. У процесі складання адміністративних матеріалів один з чоловіків відчинив вікно і став на підвіконня. Водночас він висловлював низку вимог, зокрема щодо закриття каналу, звільнення учасників акції та зняття з посади одного з керівників територіального управління поліції.

Як повідомляв ІМІ, 4 лютого в Києві сталися сутички між правоохоронцями та протестувальниками, що пікетували телеканал “Наш” із вимогою його закриття.

4 лютого в Києві невідомий молодий чоловік вибив мікрофон з рук кореспондента телеканалу “Наш” Олега Нечая. 

Liked the article?
Help us be even more cool!