ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Києві перейменували вулицю на честь військового та експолітв'язня Кремля Геннадія Афанасьєва

Київська міська рада проголосувала за перейменування вулиці Костянтина Заслонова в Дарницькому районі на честь українського військового та колишнього політв'язня Кремля Геннадія Афанасьєва.

Таке рішення міська рада ухвалила 29 серпня, в День пам’яті Захисників України, повідомила пресслужба Київської міської ради.

Геннадій Афанасьєв. Фото – Facebook-сторінка його матері Ольги Афанасьєвої
Заступник міського голови та секретар Київської міської ради Володимир Бондаренко зазначив, що цей процес має на меті відновлення національної свідомості та увічнення пам'яті Героїв України.

Окрім вулиці Геннадія Афанасьєва, нові назви отримали ще шість міських об’єктів у різних районах столиці, що також були перейменовані на честь видатних українських військових та громадських діячів.

Хто такий Геннадій Афанасєв

Як повідомляв ІМІ, український військовий, громадський активіст, колишній політв'язень Кремля Геннадій Афанасьєв (позивний Тор) загинув у бою під Білогорівкою на Луганщині 18 грудня 2022 року. Йому було 32 роки.

З початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну Геннадій вступив до 130 батальйону Територіальної оборони 241 бригади Збройних сил України та обороняв Київ і область. Згодом з побратимами поїхав на схід країни. 

Геннадій Афанасьєв був активним учасником Революції гідності в рідному Сімферополі. З початку захоплення Росією Криму брав участь у русі за єдину Україну. 

Окупаційна влада Криму затримала його 9 травня 2014 року в Сімферополі. У грудні 2014 року Росія засудила Афанасьєва до семи років позбавлення волі в колонії суворого режиму як фігуранта справи так званих кримських терористів. У червні 2016 році його вдалося звільнити через обмін між Україною та Росією.

Після повернення до України він боровся за звільнення українських політв'язнів у Росії та в Криму як активіст і спецпредставник Міністерства закордонних справ України. У 2016–2018 роках Геннадій Афанасьєв був автором Крим.Реалії.

Президент України Володимир Зеленський нагородив Геннадія Афанасьєва орденом “За мужність” III ступеня.

У червні 2024 року в Одесі також перейменували вулицю на честь українського військового та колишнього політв'язня Геннадія Афанасьєва. 

Liked the article?
Help us be even more cool!