ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В Одесі вулицю перейменували на честь військового та колишнього політв'язня Геннадія Афанасьєва

В Одесі вулицю перейменували на честь українського військового та колишнього політв'язня Геннадія Афанасьєва. Про це повідомила мати Геннадія Ольга Афанасьєва на своїй Facebook-сторінці. 

“Друзі! В Одесі тепер є вулиця Геннадія Афанасьєва! Вічна слава Героям! Дякую всім причетним!” – написала Ольга.

Геннадій Афанасьєв. Фото – Радіо Свобода

Раніше вулиця мала назву генерала Цвєтаєва, йдеться в розпорядженні голови Одеської обласної військової адміністрації Олега Кіпера з переліком топонімів, які містять символіку російської імперської політики та підлягають перейменуванню. Розпорядження опублікувало видання “Думська”.

Як повідомляв ІМІ, український військовий, громадський активіст, колишній політв'язень Геннадій Афанасьєв (позивний Тор) загинув у бою під Білогорівкою на Луганщині 18 грудня 2022 року. Йому було 32 роки.

З початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну Геннадій вступив до 130 батальйону Територіальної оборони 241 бригади Збройних сил України та обороняв Київ і область. Згодом з побратимами поїхав на схід країни. 

Геннадій Афанасьєв був активним учасником Революції гідності в рідному Сімферополі. З початку захоплення Росією Криму брав участь у русі за єдину Україну. 

Окупаційна влада Криму затримала його 9 травня 2014 року в Сімферополі. У грудні 2014 року Росія засудила Афанасьєва до семи років позбавлення волі в колонії суворого режиму як фігуранта справи так званих кримських терористів. У червні 2016 році його вдалося звільнити через обмін між Україною та Росією.

Після повернення до України він боровся за звільнення українських політв'язнів у Росії та в Криму як активіст і спецпредставник Міністерства закордонних справ України. У 2016–2018 роках Геннадій Афанасьєв був автором Крим.Реалії.

Президент України Володимир Зеленський нагородив Геннадія Афанасьєва орденом “За мужність” III ступеня.

Liked the article?
Help us be even more cool!