ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Криму розпочався суд над журналісткою Іриною Данилович

23.08.2022, 12:06
Фото – Кримський процес
Фото – Кримський процес

У підконтрольному росії міському суді Феодосії 22 серпня розпочався судовий процес у справі громадянської журналістки Ірини Данилович, яку звинувачують у незаконному зберіганні вибухівки, повідомляє правозахисна ініціатива "Кримський процес".

Як повідомляє кореспондент "Кримського процесу", сьогодні відбулося попереднє засідання, його провели в закритому режимі. Під час засідання розглянули питання про запобіжний захід для Данилович на час судового слідства.

Державний обвинувач виступав за збереження чинного запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, а захист – щодо зміни на м'якший. Суддя Наталія Кулинська задовольнила клопотання прокуратури щодо необхідності тримати Ірину Данилович під вартою до 2 лютого 2023 року. 

Також суд відмовив у задоволенні клопотань захисту про виключення низки доказів як неприпустимих і повернення справи прокурору для усунення виявлених захистом порушень.

Перше судове засідання по суті відбудеться 29 серпня.

Як повідомляв ІМІ, 5 липня підконтрольний росії Київський районний суд Сімферополя продовжив до 6 вересня арешт для громадянської журналістки Ірини Данилович, яку звинувачують у нібито незаконному зберіганні вибухівки. Підконтрольний росії Верховний суд Криму відмовив адвокатам Данилович у задоволенні апеляційної скарги на рішення суду попередньої інстанції про продовження її арешту до 6 вересня. 

Ірину Данилович російські силовики заарештували 29 квітня в окупованому Криму. Її затримали, коли вона їхала з роботи дорогою з Коктебеля до Феодосії. У її будинку в селі Владиславівка провели обшук, вилучили телефон і ноутбук. 

Низка громадських правозахисних організацій вимагала звільнення зниклої в Криму громадянської журналістки Ірини Данилович.

Наприкінці липня Ірина Данилович заявила про те, що співробітники Федеральної служби безпеки рф (ФСБ) побили її та продовжують тиск на неї.

Ірина Данилович працювала медсестрою, була також громадянською журналісткою, висвітлювала проблеми системи охорони здоров’я в Криму та поширювала інформацію про війну в Україні. До початку війни вона співпрацювала з кількома медійними й правозахисними ініціативами ("InЖир-медіа", "Кримський процес") та вела власний проєкт "Кримська медицина без обкладинки", де поширювалась інформація про права медичних працівників.

Liked the article?
Help us be even more cool!