ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В окупованому Криму "суд" відмовив в апеляції на арешт журналістки Ірини Данилович

04.08.2022, 12:00
Фото – ZMINA
Фото – ZMINA

Підконтрольний росії Верховний суд Криму відмовив адвокатам громадянської журналістки Ірини Данилович у задоволенні апеляційної скарги на рішення суду попередньої інстанції про продовження її арешту до 6 вересня. Про це повідомляє правозахисна ініціатива “Кримський процес”.

Засідання відбулося в закритому режимі, сама Ірина Данилович брала участь у засіданні дистанційно через відеоконференцзв'язок. 

Суддя Юрій Латинін розглянув апеляційну скаргу захисту та відмовив у її задоволенні. Ірина Данилович залишиться під вартою щонайменше до 5 вересня.

Як повідомляв ІМІ, 5 липня підконтрольний росії Київський районний суд Сімферополя продовжив до 6 вересня арешт для громадянської журналістки Ірини Данилович, яку звинувачують у нібито незаконному зберіганні вибухівки.

Ірину Данилович російські силовики заарештували 29 квітня в окупованому Криму. Її затримали, коли вона їхала з роботи дорогою з Коктебеля до Феодосії. У її будинку в селі Владиславівка провели обшук, вилучили телефон і ноутбук. 

Низка громадських правозахисних організацій вимагала звільнення зниклої в Криму громадянської журналістки Ірини Данилович.

Наприкінці липня Ірина Данилович заявила про те, що співробітники Федеральної служби безпеки рф (ФСБ) побили її та продовжують тиск на неї.

Ірина Данилович працювала медсестрою, була також громадянською журналісткою, висвітлювала проблеми системи охорони здоров’я в Криму та поширювала інформацію про війну в Україні. До початку війни вона співпрацювала з кількома медійними й правозахисними ініціативами ("InЖир-медіа", "Кримський процес") та вела власний проєкт "Кримська медицина без обкладинки", де поширювалась інформація про права медичних працівників.

Liked the article?
Help us be even more cool!