ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Криму почали судити кореспондента "Кримської солідарності" та "Грани.ру"

18.12.2020, 12:04
Фото – Кримська солідарність
Фото – Кримська солідарність

У підконтрольному Росії Нижньогірському районному суді окупованого Криму 17 грудня почалося попереднє судове засідання в кримінальній справі щодо кореспондента “Кримської солідарності” та інтернет-газети “Грани.ру” Айдера Кадирова, якого звинуватили в “неповідомленні про злочин”, повідомляє Крим.Реалії.

Засідання проходило в закритому режимі у зв'язку з протиепідемічними заходами, запровадженими в судах.

“Суд зачитав мені мої права. Потім головуючий сказав про те, що заявлено клопотання, подане адвокатом Лілею Гемеджі, з проханням про перенесення засідання у зв'язку з її зайнятістю в іншому судовому процесі. Клопотання схвалили, сторона звинувачення і я, відповідно, не заперечували”, – розповів Кадиров “Кримській солідарності”.

Підтримати кримського татарина біля будівлі суду зібралося понад 40 осіб. Сам обвинувачений провину не визнав і повідомив, що вважає цю кримінальну справу політично мотивованою.

“Я вважаю, що цю справу сфабриковано, провину свою не визнаю. Доводитимемо це в суді”, – додав Кадиров.

Він уточнив, що наступне судове засідання відбудеться 29 грудня о 14:00.

Як повідомляв ІМІ, 31 серпня 2020 року в Криму, у смт Нижньогірське, російські силовики після обшуку затримали кореспондента “Кримської солідарності” та інтернет-газети “Грани.ру” Айдера Кадирова.

У ніч на 1 вересня Айдера Кадирова відпустили під підписку про невиїзд. ФСБ Росії інкримінує йому ст. 205.6 (неповідомлення про злочин) Кримінального кодексу РФ. Як стверджує слідчий ФСБ Валерій Шерстюк, Кадиров разом з іншими затриманими кримськими татарами не розповів про листування за 2015 рік з Уміджоном Дадажоновим, який, за даними російських окупантів, воював на боці терористичної організації ІДІЛ.

28 вересня 2020 року підконтрольний Росії Київський райсуд Сімферополя залишив без задоволення скаргу адвоката Олексія Ладіна на дії слідчого щодо громадянського журналіста Айдера Кадирова.

Liked the article?
Help us be even more cool!