ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Кремлі заявили про перемовини щодо можливого обміну кореспондента WSJ Гершковича

17.06.2024, 15:00

У Кремлі заявили, що зв’язувалися зі Сполученими Штатами щодо можливого обміну репортера Wall Street Journal Евана Гершковича, але додали, що ці контакти мусять “залишатися подалі від медіа”, повідомляє Reuters.

Речник очілька Кремля Дмитро Пєсков процитував слова Володимира Путіна, сказані на початку цього місяця на зустрічі з головними редакторами міжнародних інформаційних агентств. Тоді Путін заявив, що Росія і США ведуть діалог із цього питання.

Кореспондент WSJ Еван Гершкович. Фото AFP

"Хочу ще раз нагадати про розмову президента з очільниками інформаційних агентств у Санкт-Петербурзі він підтвердив, що такі контакти є. Вони тривають, але повинні й далі відбуватися в повній тиші... Тому жодних оголошень, заяв чи інформації з цього приводу надавати не можна”, – зазначив Пєсков.

У відповідь на запитання, чому суд у справі про шпигунство Гершковича проходив у закритому режимі, Пєсков сказав, що не може коментувати такі питання, оскільки це рішення ухвалював суд.

"Це – рішення суду. Ми не можемо його коментувати", сказав Пєсков.

Справа Евана Гершковича

Як повідомляв ІМІ, 30 березня 2023 року ФСБ Росії заявила про затримання журналіста американського видання The Wall Street Journal Евана Гершковича, який готував матеріал про ставлення росіян до війни та вербування до групи “Вагнер”. Спецслужба звинуватила журналіста в шпигунстві. Порушено кримінальну справу за статтею 276 кримінального кодексу РФ (шпигунство). Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до 20 років. 

Еван Гершкович оскаржив своє затримання, але суд відхилив його апеляційну скаргу та залишив під вартою. Відтоді суди Москви регулярно продовжують йому перебування під вартою.

Редакція The Wall Street Journal відкинула звинувачення ФСБ та закликала негайно звільнити Гершковича. Білий дім вважає безпідставними звинувачення в "шпигунстві" щодо журналіста WSJ. Державний департамент США визнав "неправомірно затриманим" журналіста WSJ Евана Гершковича, якого заарештували в РФ за звинуваченням у шпигунстві.

Гершкович не визнає провини.

Марія Ігнатьєва, Валентина Троян

Liked the article?
Help us be even more cool!