ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Росії затримали американського журналіста із The Wall Street Journal за підозрою в "шпигунстві"

30.03.2023, 11:26
Фото – theins.ru
Фото – theins.ru

У Єкатеринбурзі (Росія) ФСБ затримала журналіста американського видання The Wall Street Journal Евана Гершковича, який готував матеріал про ставлення росіян до війни та вербування до групи "Вагнер", повідомляє Медіазона та Медуза.

Спецслужба звинуватила журналіста в шпигунстві. Порушено кримінальну справу за статтею 276 кримінального кодексу РФ (шпигунство). Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до 20 років.

"Встановлено, що Еван Гершкович, діючи за завданням американської сторони, здійснював збір відомостей, що становлять державну таємницю, про діяльність одного з підприємств російського військово-промислового комплексу. Під час спроби отримання секретних відомостей іноземця затримали в Єкатеринбурзі", – стверджує ФСБ.

29 березня в російських медіа з'явилася новина, що силовики затримали людину біля ресторану Bukowski Grill у Єкатеринбурзі, натягнувши їй на голову светр. Піарник Ярослав Ширшиков припустив, що затриманим був Еван Гершкович. За словами Ширшикова, він раніше супроводжував американського журналіста в Єкатеринбурзі, який приїхав туди, щоб написати матеріал про ставлення місцевих жителів до групи "Вагнера" та війну Росії проти України.

"Медуза" з посиланням на джерело серед західних журналістів, які працюють у Москві, пише, що Гершкович також їздив до Нижнього Тагіла. Там розташоване оборонне підприємство "Уралвагонзавод".

Еван Гершкович є громадянином США, але близько шести років живе в Росії та працює в московському бюро американської газети The Wall Street Journal. 

Журналіста акредитовано при МЗС РФ. Раніше Гершкович працював у Agence France-Presse, The Moscow Times та The New York Times. Останню статтю за авторством Гершковича The Wall Street Journal опублікувала 28 березня.

Liked the article?
Help us be even more cool!