ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Кременчуці журналістів не пускали до міськради

10.11.2021, 10:00
Фото – kg.ua
Фото – kg.ua

У Кременчуці (Полтавська область) журналістів Тетяну Донченко з видання “Телеграф” та Олександра Курилова з видання “Програма Плюс”, а також представників ТРК “Візит” 5 листопада охоронець не пропускав у приміщення Кременчуцької міської ради. Зрештою, журналістам вдалося пройти, але після суперечки та невеликої штовханини. 

Про це журналістка Тетяна Донченко повідомила представниці ІМІ в Полтавській області.

Як розповіла Тетяна Донченко, вона з колегами прийшла на засідання виконкому, де мали розглядати терміни ремонту дитячих садків. 

“У руках у мене було розгорнуте посвідчення – я пояснила, куди саме та навіщо йду. Та вахтер Діденко почав хапати мене за руки, а нацгвардієць Матвієнко виставляти свої руки, ніби протитанкове загородження. Слідом біжить мій чоловік (теж журналіст), який кричить, щоб мене не чіпали. Але прорвались”, – розповіла вона.

Тетяна Донченко додає, що раніше з колегами намагалися чемно вести діалог із представниками міськради.

“Переконували, що карантинна постанова №1236, на яку посилається міський голова та його підлеглі, закривши журналістам доступ у мерію, не містить жодних обмежень для нашої професійної діяльності. Та нас не почули. Ми вичерпали всі засоби для перемовин. У тому числі запрошували на круглий стіл за посередництва представниці ІМІ, але недопуск у приміщення міськради продовжується. Причина все одна й та сама – карантин. У той же час виконком кременчуцької міської ради ухвалює рішення про стажування молоді у виконкомі. Карантину немає? На мою думку, обмеження вводяться спеціально: для ЗМІ непідконтрольних владі на користь кишеньковим ЗМІ, на які ця сама влада віддала 18 млн грн – це діяльність комунальної телерадіокомпанії та так звана безкоштовна газета. Справжня мета недопусків – монополізація інформаційного простору”, – зазначила журналістка.

Представниця пресслужби Кременчуцької міської ради Юлія Перепелятник у коментарі представниці ІМІ сказала, що в неї немає інформації про недопущення Донченко і Курилова в міськраду.

Тетяна Донченко не планує подавати заяву в поліцію. Своє рішення вона мотивує тим, що одна заява вже є і з колегами планують довести  розпочате кримінальне провадження до логічного кінця.

Як повідомляв ІМІ, 7 травня 2021 року в Кременчуці журналісти чотирьох видань – “Кременчуцький ТелеграфЪ”, “Кременчуцька газета”, “Програма Плюс”, ТРК “Візит” – звернулись із відкритим листом до депутатів міської ради з проханням інформувати місцеві ЗМІ про офіційні заходи за участю міського голови або інших представників виконкому та дотримуватися рівного ставлення до всіх медіа. Видання скаржилися на дискримінацію та вибірковість з боку міської влади Кременчука. 

12 травня в Кременчуці журналісти некомунальних ЗМІ не змогли потрапити на засідання президії Кременчуцької міської ради, щоб передати відкритого листа щодо обмеження доступу на заходи за участю посадових осіб мерії та міського голови, який вони написали напередодні.

Liked the article?
Help us be even more cool!