ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Кременчуці журналістів, що написали листа владі, не пустили до міськради

13.05.2021, 18:01
Фото – telegraf.in.ua
Фото – telegraf.in.ua

У Кременчуці (Полтавська область) журналісти некомунальних ЗМІ 12 травня не змогли потрапити на засідання президії Кременчуцької міської ради, повідомляє ТелеграфЪ.

Журналісти хотіли передати відкритого листа щодо обмеження доступу на заходи за участю посадових осіб мерії та міського голови, який вони написали напередодні.

На вході представників чотирьох видань – “Кременчуцький ТелеграфЪ”, “Візит”, “Програма плюс” та “Кременчуцька газета” – зупинили нацгвардійці та керівник управління інформаційних комунікацій Юлія Перепелятник. Журналістів не пустили до приміщення міськради, посилаючись на карантинні обмеження. 

До преси спустився депутат Богдан Лазоренко, який повідомив, що в особистій розмові із секретарем міськради Юрієм Гриценком обговорили можливість пустити журналістів на президію. Через карантинні обмеження журналістам відмовили наживо перебувати на президії й порадили переглянути засідання президії через онлайн-трансляцію в інтернеті.

Депутати Лариса Гориславець та Богдан Лазоренко запевнили журналістів, що на сесії, яка відбудеться 25 травня, винесуть відкритий лист журналістів міста Кременчука до депутатів міськради.

За результатами походу до міськради склали заяву до поліції про перешкоджання законній професійній діяльності журналістів (ст. 171 Кримінального кодексу України).

Як повідомляв ІМІ, у Кременчуці журналісти чотирьох видань звернулись із відкритим листом до депутатів міської ради з проханням інформувати місцеві ЗМІ про офіційні заходи за участю міського голови або інших представників виконкому та дотримуватися рівного ставлення до всіх медіа.

Liked the article?
Help us be even more cool!