ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Журналісти Кременчука звернулися до міськради: заявляють про вибірковість та дискримінацію

12.05.2021, 15:41
Фото – lexinform.com.ua
Фото – lexinform.com.ua

У Кременчуці (Полтавська область) журналісти чотирьох видань звернулись із відкритим листом до депутатів міської ради з проханням інформувати місцеві ЗМІ про офіційні заходи за участю міського голови або інших представників виконкому та дотримуватися рівного ставлення до всіх медіа.

Відкритий лист 7 травня опублікувала “Кременчуцька газета”.

Звернення підписали “Кременчуцький ТелеграфЪ”, “Кременчуцька газета”, “Програма Плюс”, ТРК “Візит”.

Медіа просять місцеву владу 13 травня на зустрічі обговорити ці питання. 

“Журналісти некомунальних ЗМІ Кременчука впродовж останніх років працюють у нерівних умовах щодо доступу до інформації з офіційних джерел; отримання коментарів від посадових осіб виконкому Кременчуцької міської ради. Останній приклад: 30 квітня перший заступник голови Полтавської облдержадміністрації Дмитро Лунін був з візитом в Кременчуці, відвідав лікарню “Кременчуцька”. Журналісти некомунальних видань не були запрошені на зустріч, водночас журналісти КП КТРК отримують інформацію про важливі події та заходи, а міський голова Віталій Малецький публічно схвалює вибірковий підхід і радить журналістам некомунальних ЗМІ користуватися джерелом інформації – сайтом “Кременчук” КП КТРК”, – зазначено у зверненні.

На думку медіа, це створення дискримінаційних умов у діяльності журналістів. Вони вважають таке ставлення “прихованою, опосередкованою формою перешкоджання журналістській діяльності”.

“Журналісти некомунальних ЗМІ повинні докладати особливих зусиль, щоб виконати свою роботу. Крім преференцій із доступу до джерел офіційної інформації, журналісти КП КТРК мають ще й фінансові переваги – бюджетне фінансування. Відповідно, інші ЗМІ працюють в умовах недобросовісної конкуренції. На жаль, у Кременчуці зникла традиція проведення щотижневих апаратних нарад за участю журналістів та систематичних брифінгів міського голови для журналістів. Крім цього, в умовах COVID-19 і тривалого карантину важко говорити про повернення до такого формату спілкування, як був раніше. Але можливості для якісної комунікації існують”, – йдеться в листі.

У зв'язку з цим журналісти просять депутатів Кременчуцької міськради оприлюднити їхній лист на найближчій сесії у формі депутатського запиту з вимогою забезпечити рівні умови для роботи журналістів усіх ЗМІ в Кременчуці.

Також медіа просять секретаря міськради Ю. Гриценка розглянути можливість офлайн-зустрічі з депутатами в приміщенні міської ради, із паралельним під'єднанням онлайн.

Liked the article?
Help us be even more cool!