ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Представниця ІМІ нагадала владі Кременчука, що карантин не має бути причиною недопуску журналістів

15.07.2021, 17:44
Фото - Надія Труш
Фото - Надія Труш

Карантинні обмеження не мають бути причиною недопуску журналістів на засідання депутатських комісій та сесій. 

Про це сказала представниця ІМІ в Полтавській області Надія Труш під круглого столу “Ефективна комунікація ЗМІ з владою в умовах COVID. Досвід Кременчука та міст-побратимів” у Кременчуці 15 липня, модеруючи захід.

Вона нагадала, що постанова Кабінету Міністрів від 16 червня №611 скасовує обмеження на кількість осіб у приміщеннях. Тому, за словами Труш, обмежувати відвідування журналістами відкритих заходів у міській раді є неправомірним. 

Також представниця ІМІ підкреслила, що єдиним карантинним обмеженням, яке залишається в чинному законодавстві й впливає на роботу журналіста, є вимога перебування в приміщеннях у захисній масці.  

Крім того, Надія Труш передала представниці пресслужби Кременчуцької міської ради “Практичний посібник для працівників комунікаційних структур в органах влади”, виданий ІМІ.

Захід відбувся з метою обговорити комунікацію між владою та журналістами в період карантину, встановленого у зв'язку з поширенням коронавірусу та для обміну досвіду з іншими містами. За підсумками круглого столу учасники зібрали рекомендації для ефективної комунікації ЗМІ та влади. Серед пропозицій прозвучали три основні побажання: створити при Кременчуцькій міськраді чат для комунікації зі ЗМІ та робити повне невибіркове розсилання анонсів усіх заходів, які відбуваються в Кременчуці; проводити пресконференції представників влади міста та мера; депутати висловили побажання, щоб журналісти ретельніше перевіряли інформацію, запитували в них коментарі. 

Дискусію організувала ГО КІПЦ “Європейський клуб” та ініціативна група ЗМІ Кременчука (“Кременчуцький ТелеграфЪ”, “Кременчуцька газета”, “Візит”, “Програма Плюс”).

Як повідомляв ІМІ, раніше ці видання скаржилися на дискримінацію та вибірковість з боку міської влади Кременчука. Для налагодження комунікації  і був організований цей публічний захід. Міський голова Кременчука Віталій Малецький не відвідав дискусію, але була присутньою представниця пресслужби Кременчуцької міської ради.

Liked the article?
Help us be even more cool!