ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Перекладачка німецького каналу ZDF отримала поранення внаслідок обстрілу готелю в Харкові (ОНОВЛЕНО)

Фото – ZDF
Фото – ZDF

У Харкові внаслідок російського обстрілу 30 грудня отримала поранення українська перекладачка німецького телеканалу ZDF Світлана Долбишева. Команда каналу на момент вибуху перебувала в готелі Kharkiv Palace, у який влучила російська ракета.

Про це розповіла репортерка каналу Аліка Янг, яка перебувала в готелі, повідомляється на сайті ZDF.

За її словами, в момент атаки троє співробітників каналу були на п'ятому поверсі, один – у холі та ще один колега – на 11-му поверсі. Перекладачка дістала травму в холі: у неї зламане ребро і три хребці. Журналістка додала, що дивом усі залишилися живі.

За словами менеджера готелю, загалом здано 15 номерів, з них не менш ніж 10 – журналістам. 

Телеканал ZDF засудив атаку готель, де перебували журналісти. “Це чергова атака Росії на вільну пресу. Ми сподіваємося, що потерпілі колеги швидко одужають. ZDF продовжуватиме повідомляти про війну проти українського цивільного населення”, – сказала головна редакторка ZDF Беттіна Шаустен. 

Як повідомляє представниця ІМІ в Харківській області, у потерпілої зламані ребра, її вже доставили до Києва.

Як повідомляв ІМІ, 30 грудня росіяни обстріляли Харків ракетами. Внаслідок атаки поранення отримав громадянин Великої Британії, який є радником з безпеки команди журналістів німецького медіа.

Правоохоронці розпочали кримінальне провадження за фактами порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

Також унаслідок ракетного удару по центру Харкова суттєвих пошкоджень зазнав Будинок радіо, де розташовані офіси “Суспільне. Харків” та Українського радіо.

Liked the article?
Help us be even more cool!