ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Через обстріли в Харкові в журналістів стали затребувані курси з надання домедичної допомоги

У Медіабазі.Харків відбувся тренінг для харківських медійників з надання домедичної допомоги. Під час тренінгу медійники вчилися визначати масивні кровотечі, накладати турнікети та бандажі, тампонувати. 

Захід провела Медіабаза.Харків разом із громадською організацією “46”. Загалом до тренінгу доєдналися 17 медійників з “Накипіло”, “Гвара”, “Люк”, Суспільного і радіо “Накипіло”, повідомляє представниця ІМІ в Харківській області.

Журналісти, які відвідали тренінг з домедичної допомоги. Фото – Медіабаза Харків

За останні пару місяців у Харкові посилились обстріли, в яких безпосередньо страждають журналісти. Співробітники Медіабази.Харків провели тренінг із домедичної допомоги для медійників з медиками групи швидкого реагування з ГО “46”, які першими приїздять на місця прильотів і надають допомогу потерпілим до приїзду швидкої. 

Під час тренінгу медійники вчились і відпрацьовували навички у визначенні масивних кровотеч, накладанні турнікетів, тампонуванні й накладанні бандажів. 

На практичній сесії медійники відпрацьовували накладання турнікетів у спокійних умовах, без світла, коли паморочиться голова і є слабкість у руках. 

Окремо тренери приділили увагу процесу тампонування, в якому були використані спеціальні манекени, що імітують поранення людини, і вода з харчовими барвниками, яка імітувала кров.

Тренер демонструє, як тампонувати рани. Фото – Медіабаза.Харків

Загалом протягом останніх двох місяців росіяни завдали удару по готелю Kharkiv Palace, де поранили перекладачку ZDF. 10 січня росіяни вдарили по готелю Park, під час цього удару постраждали журналісти турецької агенції Анадолу, які там перебували. 23 січня під час удару по центру Харкова пошкодження дістала журналістка Медіагрупи “Накипіло”, яка поверталася додому з редакції. Також у цей же період постраждали офіси Українського радіо, “Суспільне. Харків” і ньюзрум медіагрупи “Об’єктив”.  

“Загалом дуже цікавий досвід. Тренери зробили все можливе, щоб запитань без відповідей не залишилось – керуючись правилом, що найбезглуздішими запитаннями є ті, яке не поставили. Вони взагалі котики. Але сподіваюсь, що перевіряти свої набуті навички на практиці все ж не доведеться. Якщо ви розумієте, про що я”, – зазначив Макс Бурєнок, есемемник та журналіст медіа “Люк”.

Тренінг з домедичної допомоги для журналістів у Медіабазі.Харків. Фото – Юлія Напольська

“Було дуже круто, що незважаючи на те, що тренери досить молоді, вони розповідали та робили все дуже професійно та наголошували на повноцінній практиці, щоб у разі екстреної ситуації ти міг зорієнтуватися та зробити все за інструкцією. Я наголошую на тому, що кожному в нашій області треба пройти такий тренінг. І дуже вдячний усім хто посприяв тому, що я зміг відвідати такий тренінг”, – сказав фіксер Борис Шелагуров.

Песик також навчається накладати стисну пов’язку. Фото – Ліна Плуженко
Liked the article?
Help us be even more cool!