ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У ДПСУ пояснили, чому ведуча Панченко не могла потрапити законно на окуповану Донеччину

03.01.2023, 12:59
Фото – dpsu.gov.ua
Фото – dpsu.gov.ua

Ведуча Діана Панченко потрапила на тимчасово окуповану територію Донецької області незаконно. Це випливає з пояснення речника Державної прикордонної служби Андрія Демченка в коментарі ІМІ.

Він наголосив, що ДПСУ не має права розкривати дані про перетин кордону щодо третіх осіб, оскільки, відповідно до законодавства, ці дані є персональними. 

Водночас, за його словами, пункти пропуску на кордоні з Білоруссю, Росією та на придністровському сегменті кордону з Молдовою від 24 лютого зачинено за рішенням уряду. Також припинився пропуск людей на лінії розмежування на КПВВ, які функціонували до цього, оскільки існує загроза життю та безпеці людей через повномасштабне вторгнення РФ і на цьому напрямку також точилися бої.

"Тому фактично, коли особа потрапляє на тимчасово окуповану територію, вона здійснює це в незаконний спосіб. До прикладу, виїжджаючи за межі кордону чи через ті пункти пропуску, які функціонують, а надалі фактично через Росію, потрапляє на тимчасово окуповану територію в межах Донецької чи Луганської областей. Фактично це є свідомим порушенням українського законодавства щодо незаконного потрапляння на ті території", – зазначив Демченко.

Він нагадав, що за такі дії передбачено і адміністративну відповідальність (штраф) та кримінальну – за порушення порядку в'їзду на тимчасово окуповану територію та виїзду з неї, якщо це здійснено з метою заподіяння шкоди інтересам держави.

Як повідомляв ІМІ, колишня ведуча проросійського телеканалу NewsOne Діана Панченко заявила, що виїхала з України в середині серпня. Вона не уточнила, де саме перетнула кордон, але зазначила, що потрапити на окуповану територію їй допомогли друзі. "Це значно простіше, ніж ви думаєте", – сказала Панченко.

На початку грудня Діана Панченко повідомила, що поїхала до окупованого Донецька. 

22 грудня народний депутат Ярослав Юрчишин від фракції "Голос" закликав Службу безпеки України та Офіс генерального прокурора розпочати досудове розслідування щодо дій Діани Панченко, яка 15 грудня оприлюднила фільм з тимчасово окупованих Донецька та Маріуполя.

У квітні 2022 року Національне агентство з питань запобігання корупції спільно з рухом "Чесно" внесло перші 100 осіб до реєстру державних зрадників. Є в цьому списку і Діана Панченко. Як зазначають упорядники списку, у листопаді 2021 року Панченко заявила, що хоче поїхати до Росії і не бачить у цьому нічого поганого.

Діана Панченко – проросійська журналістка і телеведуча телеканалів NewsOne, "Перший незалежний" та "Ukrlive". У лютому 2021 року, після запровадження санкцій проти каналів NewsOne, ZIK та "112 Україна", перейшла на телеканал "Перший незалежний" медіахолдингу Віктора Медведчука. 

За даними руху "Чесно", у 2020 році в одному з інтерв'ю сказала, що хотіла б спитати Путіна, чого Росія нічого не зробила для уникнення Майдану. Заявляла, що Росія – братський народ. Поширювала російську пропаганду про заборону російської мови.

У серпні 2021 року попросила Лукашенка допомогти розблокувати заборонені РНБО телеканали.

Журналіст видання "Детектор медіа" Ярослав Зубченко назвав Панченко "найгіршим медійником 2020 року" за порушення стандартів журналістики, відмову називати війну в Україні війною.

Liked the article?
Help us be even more cool!