ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Дніпрі журналісти залишили засідання робочої групи на вимогу заступника міського голови

09.11.2018, 11:25
Фото - 49000.com.ua

Заступник міського голови Дніпра Олександр Шикуленко виступив проти присутності на засіданні робочої групи Дніпровської міськради журналістів місцевих ЗМІ. Унаслідок чого вони мусили залишити засідання, повідомляє місцевий сайт 49000.com.ua.

Робоча група повинна була розглянути петицію щодо збільшення фінансування Програми розвитку ОСББ, ЖБК та ОК в Дніпрі.

Як пише видання, оскільки це питання досить важливе для багатьох жителів Дніпра, на засідання прийшли журналісти, в тому числі й кореспондент 49000.com.ua. Однак, як тільки представники ЗМІ зайшли в кабінет, голова робочої групи Олександр Шикуленко вигнав їх за двері, заявивши, що про результати вони зможуть дізнатися після засідання.

“Тут засідання робочої групи, а не прес-конференція. Щоб бути присутнім, потрібно було акредитуватися в прес-службі міської ради. Після засідання я готовий відповісти на всі питання, але я проти, щоб ви зараз тут перебували”, - заявив Олександр Шикуленко.

Як пише видання, на подібні засідання журналісти приходять для того, щоб згодом донести читачам не тільки офіційне рішення, але й позицію всіх учасників зборів. Адже в засіданні беруть участь і депутати, які давали своїм виборцям обіцянку підтримувати ту чи іншу позицію.

Юрист Інституту масової інформації Роман Головенко пояснює, що робоча група не є колегіальним органом влади. Тому, за його словами, на засідання акредитації апріорі бути не може. Водночас, зазначив він, прямого порушення з боку Олександра Шикуленка не було, адже доступ на засідання такої групи не регулюється ні українським законодавством, ні регламентом Дніпровської міської ради.

З іншого боку, зазначає юрист, щоб оголосити засідання закритим, потрібен протокол із зазначенням вагомих на те причин. Наприклад, на засіданні обговорюватимуть конфіденційну інформацію. Такого протоколу не було, та й що конфіденційного можуть обговорювати депутати, розглядаючи електронне звернення, яке підписали понад тисячу дніпрян? До того ж Дніпровська міська рада - орган публічної влади. Сама будівля утримується коштом платників податків, і щоб перекривати доступ до будь-яких приміщень, потрібен досить вагомий привід, зазначив Роман Головенко.

Liked the article?
Help us be even more cool!