ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Дніпрі відкрили пам'ятну дошку на честь загиблого в зоні АТО журналіста Олександра Чернікова

08.12.2016, 11:04

У Дніпрі у 9-му корпусі Національного університету імені Олеся Гончара, де розташований факультет систем та засобів масової комунікації, відкрили пам’ятну дошку на честь випускника цього факультету Олександра Чернікова, відомого дніпровського журналіста, який загинув 22 січня 2015 року біля міста Авдіївка (Донецька область), повідомляє Громадське ТБ Дніпро.

Під час відкриття у коридорах факультету зібралися студенти, викладачі, колишні одногрупники, колеги Олександра та його бойові друзі.

“Саша прикривав відхід з опорного пункту, який атакували російські танки. Три доби ми вважали Сашка зниклим безвісти. Через три дні, коли ми відбили свою позицію, знайшли його тіло і відправили додому”, - згадав останній для Олександра бій його командир Михайло Новіков.

Як зазначила одногрупниця Інеса Мартинова, востаннє бачила Олександра в день його народження 1 листопада 2014 року: “Він уже тоді став іншим. Із веселого розгільдяя він перетворився на чоловіка і воїна”.

“Ця дошка - символ. І ми будемо розповідати студентам не лише про Сашу як якусь людину. Ось він, ось його посмішка, ось його очі, ось його мрії і слова. І по-іншому не може бути!”, - вважає викладачка кафедри масової та міжнародної комунікації Оксана Кирилова.

Як повідомляв ІМІ, 22 січня 2015 року в зоні АТО загинув дніпропетровський журналіст Олександр Черніков. Він працював репортером на 9 телеканалі.

У березні 2014 року Черніков був мобілізований до Збройних сил України. Він служив в 25-й повітрянодесантній бригаді. У Олександра залишилась дружина Ірина та маленька донечка. Олександру було 30 років.

27 червня 2015 року Президент України Петро Порошенко нагородив орденом "За мужність" ІІІ ступеня журналіста товариства "Телевізійна компанія "Приват ТБ Дніпро" Олександра Чернікова (посмертно).

26 листопада 2015 року у Дніпрі вулицю назвали на честь загиблого в зоні АТО місцевого журналіста Олександра Чернікова.

Фото - скріншот з відео Громадського ТБ Дніпро

Liked the article?
Help us be even more cool!