ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Черкасах засудили жінку, яка в TikTok підтримувала збройну агресію рф

22.07.2022, 12:11
Фото – eniyilerde.com
Фото – eniyilerde.com

Соснівський районний суд Черкас засудив жительку міста до чотирьох років позбавлення волі з іспитовим терміном на три роки, яка в TikTok підтримувала збройну агресію рф проти України.

Про це повідомила Черкаська обласна прокуратура.

За даними слідства, 56-річна черкащанка, використовуючи свій обліковий запис у TikTok, розміщувала коментарі з публічними закликами до насильницької зміни або захоплення державної влади. Також вона виправдовувала, визнавала правомірною збройну агресію рф проти України, розпочату у 2014 році, називаючи це внутрішнім громадянським конфліктом, та заперечувала тимчасову окупацію частини території України. Крім того, вона глорифікувала осіб, які вчиняли збройну агресію проти України, представників збройних формувань російської федерації, іррегулярних незаконних збройних формувань, озброєних банд та груп найманців, створених, підпорядкованих, керованих та фінансованих російською федерацією.

Під час судового розгляду обвинувачена свою провину визнала повністю і щиро покаялася.

Суд визнав її винною в скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 436-2 (виправдовування збройної агресії Російської Федерації проти України та глорифікація її учасників), ч. 2 ст. 109 КК України (публічні заклики до насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або до захоплення державної влади).

Liked the article?
Help us be even more cool!