ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Черкасах відновило роботу одне з найстаріших медіа регіону

26.02.2020, 12:15
Фото – фейсбук "Нова Доба"
Фото – фейсбук "Нова Доба"

У Черкасах після майже піврічної перерви знову запрацював сайт газети “Нова Доба”. Про це представнику ІМІ в Черкаській області повідомила головна редакторка видання Тетяна Очеретяна.

“Ядро колективу було збережене. Тепер ми перезапускаємо тільки сайт”, – розповіла представникові ІМІ редакторка Тетяна Очеретяна. 

У дописі на фейсбук вона зазначила, що “Нова Доба” працюватиме як самостійне ЗМІ, без інвестора.

“Ми створили підприємство і надаємо інформаційні послуги”, – пояснила редакторка представникові ІМІ.

Як повідомляє представник ІМІ, наповнювати сайт почали з 19 лютого, проте лише вчора головна редакторка та кілька журналістів із колективу повідомили про перезапуск на своїх сторінках у соцмережах.

Газета “Нова Доба” перестала виходити з початку вересня 2019 року. Тоді ж перестав наповнюватись і її сайт. Це було одне з найстаріших видань області з тих, що досі функціонували.

Громадсько-політична газета виходила з 1998 року двічі на тиждень, щовівторка та щочетверга, і свого часу навіть могла похвалитися найбільшою кількістю передплатників у області (17 тисяч станом на кінець липня 2013 року). Проблеми із її випуском читачі відзначали ще в серпні, проте тоді головна редакторка Тетяна Очеретяна запевнила, що колектив просто пішов у відпустку. А вже 2 вересня Тетяна на своїй сторінці у фейсбуці повідомила: “Нова Доба” у звичному для всіх нас вимірі припинила своє існування”.

Як повідомляє представник ІМІ, інвестором газети після реформування певний час був екснардеп, мажоритарник від 196-го округу Черкащини Геннадій Бобов. Відтоді чи не в кожному номері розміщували матеріал про роботу депутата. Після парламентських виборів у липні Геннадій Бобов склав мандат. Саме із цим пов’язують закриття газети та сайту.

Загалом же наразі в Черкасах базуються і працюють понад десяток онлайн-ЗМІ.

Liked the article?
Help us be even more cool!