ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Черкасах СБУ викрила пропагандиста, який заперечував факт існування України

27.05.2024, 11:25
Єлєна Щепак

Служба безпеки України повідомила про підозру у виправодуванні війни жителю Черкас, який поширював ворожі наративи щодо збройної агресії проти України.

Про це повідомляє пресслужба Управління СБУ в Черкаській області. 

За даними слідства, на сторінці в забороненій соцмережі “Однокласники” черкащанин поширював дописи на підтримку російських окупантів та закликав до продовження війни проти України. Також він підтримував спілкування із знайомими з Росії через месенджери.

У листуванні він поширював фейки про війну в Україні, стверджував, що з 2014 року триває “громадянський конфлікт”. Крім того, запевняв, що Україна – це “штучно створена держава”.

Під час обшуку за місцем проживання фігуранта правоохоронці, зазначає СБУ, виявили мобільний телефон із доказами поширення ворожої пропаганди.

Фігуранту повідомили про підозру за частинами 2, 3 статті 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікація її учасників) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, раніше СБУ повідомила про підозру соратниці Володимира Путіна, голові ради федерації федеральних зборів РФ Валентині Матвієнко в зазіханні на територіальну цілісність і недоторканність України.

Liked the article?
Help us be even more cool!