ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ повідомила про підозру соратниці Путіна Валентині Матвієнко

Валентина Матвієнко. Фото – пропагандистський ресурс ТАСС

Служба безпеки України повідомила про підозру соратниці Володимира Путіна, голові ради федерації федеральних зборів РФ Валентині Матвієнко в зазіханні на територіальну цілісність і недоторканність України.

Про це повідомляється на сайті СБУ.

За даними СБУ, вона санкціонувала повномасштабне вторгнення РФ в Україну – підписала рішення верхньої палати Держдуми про введення військ країни-агресора на територію України.

Крім того, вона погодила ратифікацію угод щодо “приєднання” тимчасово окупованих частин Донецької, Луганської, Херсонської та Запорізької областей до складу РФ.

“Матвієнко координує поширення кремлівського режиму на цих територіях України під виглядом їхньої інтеграції в “законодавче поле” Росії. Також вона продовжує публічно поширювати фейки про Сили оборони нашої держави та ситуацію на фронті”, – зазначила спецслужба.

Також СБУ додала, що в ефірах російських пропагандистських телеканалів Валентина Матвієнко заперечує існування України як суверенної держави й закликає до її повного захоплення.

Підозру СБУ повідомила за двома статтями:

  • зазіхання на територіальну цілісність і недоторканність України (ч. 3 ст. 110);
  • виправдовування, визнання правомірною збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників (ч. 3 ст. 436-2).

Спецслужба нагадала, що раніше Матвієнко отримала заочну підозру ще за двома статтями Кримінального кодексу України. Серед яких – підбурення до розв’язання та ведення агресивної війни.

Як повідомляв ІМІ, раніше СБУ повідомила про підозру продюсеру і музиканту Юрію Бардашу. На початку повномасштабного вторгнення він утік до Росії, де розпочав широку інформаційну кампанію на підтримку окупантів.

Liked the article?
Help us be even more cool!