ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Білорусі журналіста, який співпрацює з DW, арештували на 20 діб

17.05.2021, 10:17
Фото – DW
Фото – DW

У Білорусі 15 травня журналіста Олександра Буракова, який співпрацює з DW, засудили до 20 діб адміністративного арешту за звинуваченнями в “повторній участі в несанкціонованому заході протягом року” біля суду Могильовської області 12 травня, повідомляє DW.

Утім, як повідомляє волонтерська правозахисна група MayDay у своєму Telegram-каналі, жодного масового заходу під стінами суду Могильовської області та поблизу нього не було, а суд ухвалив цей вирок, ґрунтуючись лише на свідченнях співробітника Ленінського РВВС Василя Корнієнка.

На засіданні суду Бураков заявив, що зазнає тортур й нелюдського поводження в ізоляторі УВС Могильовського облвиконкому: йому не дають нормально спати вже кілька ночей і регулярно влаштовують перевірки з роздяганням догола в коридорі. Крім того, журналісту так і не віддали передачі, яку його родичі принесли в ізолятор ще 13 травня. Бураков підтвердив, що почав голодування на знак протесту.

Суд також засудив до 20 діб адміністративного арешту журналіста Володимира Лапцевича, повідомили волонтери MayDay.

Медіакомпанія DW засуджує ухвалення обвинувального вироку Олександру Буракову.

“Ми закликаємо білоруську владу негайно скасувати вирок і висловлюємо рішучий протест проти порушення гарантованих конституцією прав ЗМІ в Білорусі”, – заявив 15 травня генеральний директор Deutsche Welle Петер Лімбурґ.

Він підкреслив, що обвинувачення є “свавільно сфабрикованим”. “А поводження з Олександром Бураковим показує, що режим дедалі жорстокіше діє щодо журналістів”, – додав Лімбурґ.

МЗС Німеччини з'ясовує через посольство ФРН в Мінську обставини затримання в Могильові Олександра Буракова та інших незалежних журналістів.

Офіційний представник міністерства закордонних справ ФРН Крістофер Бурґер 14 травня заявив про принципову позицію Берліна щодо роботи журналістів: влада повинна забезпечити свободу ЗМІ та думок. За його словами, насамперед це означає, що журналісти повинні мати можливість вести свою діяльність “вільно, зокрема від репресій з боку держави”.

Liked the article?
Help us be even more cool!