ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Білорусі журналіст Радіо Свобода отримав півтора року колонії за роботу на акції протесту

03.03.2022, 14:22
Фото: svaboda.org
Фото: svaboda.org

Журналістові білоруської служби Радіо Свобода (визнана владою Білорусі екстремістським формуванням, а владою Росії – "ЗМІ-іноагентом") Олегу Груздиловичу присудили півтора року позбавлення волі, повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на Білоруську асоціацію журналістів.

"Журналістові Олегу Груздиловичу присудили півтора року колонії. Такий вирок ухвалив суд Радянського району Мінська", – йдеться в повідомленні.

Саме такого терміну вимагав напередодні прокурор.

Журналіста затримали в грудні 2021 року, невдовзі після визнання ЗМІ "екстремістським формуванням". Він став підозрюваним у кримінальній справі "організація та підготовка дій, що грубо порушують громадський порядок, або активна участь у них" (ст. 342 КК).

Груздиловича звинуватили в участі в несанкціонованій акції протесту у 2020 році. Він працював на акції як журналіст, коли вже був позбавлений акредитації МЗС Білорусі, яка є обов'язковою для журналістів іноземних ЗМІ.

До цього Груздиловича затримували влітку 2021 року разом із двома колегами. В мінському офісі Радіо Свобода тоді відбувся обшук. Пізніше співробітників ЗМІ відпустили.

Liked the article?
Help us be even more cool!