ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Білорусі заблокували доступ до сайту БАЖ

04.11.2021, 17:27

Міністерство інформації Білорусі заблокувало 4 листопада доступ білоруських користувачів до сайту Білоруської асоціації журналістів (БАЖ).

Про це повідомляється на сайті БАЖ.

БАЖ вважає ліквідацію організації та блокування сайту абсолютно незаконними заходами.

Асоціація планує створити сайт-дзеркало для своїх читачів.

“Незважаючи на блокування доступу з Білорусі, сайт БАЖ продовжить роботу та дякує своїм колегам за довіру. Найближчими днями створимо дзеркало для користувачів із Білорусі”, - йдеться у повідомленні.

Сайт БАЖ - був і залишається основним джерелом інформації та аналітики про білоруського медіасектора, факти переслідування журналістів та ЗМІ у Білорусі.

Як повідомляв ІМІ, 27 серпня 2021 року Верховна суд Білорусі задовольнив позов Міністерства юстиції про ліквідацію Білоруської асоціації журналістів. 

20 липня стало відомо, що в Білорусі влада заморозила всі операції з банківським рахунком Білоруської асоціації журналістів (БАЖ).

14 липня в офісі БАЖ відбувся обшук, представників організації навіть не викликали. Силовики виламали двері, провели обшук та опечатали кабінет. Організація не має доступу до печатки та статутних документів.

18 липня БАЖ повідомила, що в Білорусі за 10 днів у редакціях ЗМІ та в їхніх співробітників проведено понад 60 обшуків.

14 липня по всій Білорусі відбулися масові обшуки та затримання активістів, правозахисників та журналістів. Зокрема, обшуки відбулися в офісах щонайменше 13 громадських організацій, серед яких правозахисний центр “Вясна”, Білоруська асоціація журналістів, благодійний проєкт “Імена”, рух “За свободу”, Центр правової трансформації Lawtrand, Білоруський Гельсінський комітет, Асоціація білорусів світу “Батьківщина”, “Гендерні перспективи”, Офіс європейської експертизи й комунікацій, Союз білоруських письменників, Білоруський народний фронт, Центр економічних досліджень BEROC.

Liked the article?
Help us be even more cool!