ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Білорусі з в'язниці звільнили українського журналіста

07.09.2020, 10:21
Фото – TUT.BY
Фото – TUT.BY

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив про звільнення з білоруської в'язниці журналіста, який є громадянином України.

Про це Кулеба розповів 4 вересня в ефірі програми “Свобода слова Савіка Шустера”, повідомляє Укрінформ.

“Я посла в Білорусі викликав на консультації та чітко заявив, що цей виклик жодним чином не матиме негативного впливу на здатність України отримувати необхідну інформацію і захищати права громадян на території Білорусі. І доказ є прямо сьогодні: посол все ще в Україні, але без присутності посла там ми змогли звільнити громадянина України, журналіста з в'язниці в Білорусі”, – зазначив Кулеба.

Він не назвав імені журналіста чи видання, в якому той працює, але додав, що “в нас затримання одних журналістів широко висвітлюються, а інших – не широко”.

Раніше у твітері Кулеба повідомив про звільнення з-під варти громадянина України Сергія Щоголева, якого затримали 1 вересня в Мінську.

Як повідомляв ІМІ, 12 серпня в Мінську ОМОН затримав двох українських громадян, волонтерів благодійної організації “Восток SOS” Костянтина Рєуцького та Євгена Васильєва, після того як вони знімали на смартфон силове затримання білоруського активіста.

12 серпня редакція hromadske закликала владу Білорусі негайно відпустити затриманих у Мінську українських громадян Костянтина Рєуцького та Євгена Васильєва, які позаштатно готували матеріали для видання з Мінська.

13 серпня міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба повідомив, що двом волонтерам “Восток SOS” Костянтину Рєуцькому та Євгену Васильєву загрожує вісім років ув'язнення.

13 серпня українських громадян Костянтина Рєуцького, Євгена Васильєва та Оксану Альошину звільнили із СІЗО в Білорусі.

Liked the article?
Help us be even more cool!