ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Hromadske закликає владу Білорусі відпустити Рєуцького та Васильєва

13.08.2020, 10:00
Євген Васильєв та Костянтин Рєуцький, фото – Громадське
Євген Васильєв та Костянтин Рєуцький, фото – Громадське

Редакція hromadske закликає владу Білорусі негайно відпустити затриманих 12 серпня в Мінську українських громадян Костянтина Реуцького та Євгена Васильєва, які позаштатно готували матеріали для видання з Мінська.

Про це йдеться в заяві hromadske.

Видання зазначає, що впродовж місяця намагалось отримати офіційну акредитацію від влади Білорусі, але, на жаль, її так і не видали. 

“Відтак ми змушені були висвітлювати події без акредитації. Наші колеги пробули в країні менш як добу і встигли підготувати один матеріал, який був опублікований на нашому сайті цього ж дня”, – йдеться в повідомленні. 

Редакція запевняє, що ані Євген Васильєв, ані Костянтин Рєуцький не готували й ніколи не були причетні до жодних заворушень ані в Білорусі, ані в будь-якій іншій країні.

Костянтин підготував чимало журналістських матеріалів для hromadske впродовж останніх років. Усі їх можна знайти за цим посиланням, що підтверджує його журналістську діяльність.

“Закликаємо владу Білорусі звільнити та повернути в Україну наших колег і не перешкоджати свободі слова. Закликаємо МЗС України, Посольство України в Білорусі, а також Президента вжити всіх необхідних заходів, аби запобігти появі нових політичних в’язнів, цього разу в Білорусі”, – йдеться в заяві.

Як повідомляв ІМІ, 12 серпня в Мінську ОМОН затримав двох українських громадян, волонтерів благодійної організації "Восток SOS" Костянтина Рєуцького та Євгена Васильєва, після того як вони знімали на смартфон силове затримання білоруського активіста.

Liked the article?
Help us be even more cool!