ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Затриманим Рєуцькому та Васильєву загрожує вісім років ув'язнення

13.08.2020, 12:08
Євген Васильєв та Костянтин Рєуцький, фото – Громадське
Євген Васильєв та Костянтин Рєуцький, фото – Громадське

Двом волонтерам “Восток SOS” Костянтину Рєуцькому та Євгену Васильєву, яких 12 серпня затримала міліція в Мінську, загрожує вісім років ув'язнення.

Про це 13 серпня розповів міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, повідомляє ВВС.

За його словами, їх звинувачують в “участі в масових заходах, яка проявилася... в організації масових заворушень, що супроводжувалося насиллям над особою, погромами, підпалами, знищенням майна й озброєним спротивом представникам влади”.

Ця стаття передбачає ув'язнення на строк від трьох до восьми років.

Український консул відвідував два найбільші СІЗО в Мінську, але інформації про затриманих отримати так і не зміг.

Офіційна влада Білорусі також не надає Україні даних про місце перебування обох чоловіків.

“У Мінську протягом останніх днів затримали більше 6 тис. осіб й усі заклади тимчасового утримання переповнені. У таких складних обставинах доводиться їх шукати”, – зазначив Дмитро Кулеба.

Українські дипломати звернулися до білоруської влади, щоб вона надала інформацію про всіх затриманих українців та причини затримання Рєуцького, Васильєва і ще однієї українки Альошиної, яку також учора затримали білоруські силовики.

“Вимагаємо негайної зустрічі консула із затриманими... та негайного звільнення цих осіб з метою повернення до України”, – наголосив український міністр.

Як повідомляв ІМІ, 12 серпня в Мінську ОМОН затримав двох українських громадян, волонтерів благодійної організації "Восток SOS" Костянтина Рєуцького та Євгена Васильєва, після того як вони знімали на смартфон силове затримання білоруського активіста.

12 серпня редакція hromadske закликала владу Білорусі негайно відпустити затриманих у Мінську українських громадян Костянтина Рєуцького та Євгена Васильєва, які позаштатно готували матеріали для видання з Мінська.

 

Liked the article?
Help us be even more cool!