ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Білорусі відпустили затриманих українців Рєуцького та Васильєва

14.08.2020, 10:38
Фото – скриншот з відео TUT.by
Фото – скриншот з відео TUT.by

Українських громадян Костянтина Рєуцького, Євгена Васильєва та Оксану Альошину звільнили із СІЗО в Білорусі. Рєуцький та Васильєв уже перебувають на території посольства України.

Про Рєуцького та Васильєва Громадському підтвердили білоруські правозахисники, а про Альошину – в консульстві України в Мінську.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба повідомив, що Рєуцький та Васильєв уже під захистом українських дипломатів у посольстві України в Білорусі.

Звільнені українці мають повернутися додому 14 серпня. 

Костянтин Рєуцький також з'явився на відео видання Tut.by, де він прокоментував своє затримання. За його словами, вночі його змусили підписати протокол, який написали правоохоронці.

“Нікому не дали протоколи прочитати, підписати змушували. Тих, хто не хотів підписувати, били”, – сказав українець.

На запитання, чи запам'ятав він прокурорів та суддів, відповів, що ні.

“Цієї ночі змусили підписати протоколи, які написали співробітники РВВС. Нікому не дали ці протоколи прочитати, підписати змушували. Тих, хто відмовлявся підписати, били й змушували протокол підписати. Судовий розгляд був прямо тут, це був конвеєр: усе було досить швидко. Я навіть не впевнений, що це був суддя”, – сказав він.

Як повідомляв ІМІ, 12 серпня в Мінську ОМОН затримав двох українських громадян, волонтерів благодійної організації “Восток SOS” Костянтина Рєуцького та Євгена Васильєва, після того як вони знімали на смартфон силове затримання білоруського активіста.

12 серпня редакція hromadske закликала владу Білорусі негайно відпустити затриманих у Мінську українських громадян Костянтина Рєуцького та Євгена Васильєва, які позаштатно готували матеріали для видання з Мінська.

13 серпня міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба повідомив, що двом волонтерам “Восток SOS” Костянтину Рєуцькому та Євгену Васильєву загрожує вісім років ув'язнення.

Liked the article?
Help us be even more cool!