ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Білорусі видання “Наша Нiва” визнали “екстремістським формуванням”

27.01.2022, 13:51
Фото – svaboda.org
Фото – svaboda.org

Міністерство внутрішніх справ Білорусі 27 січня визнало видання “Наша Ніва” “екстремістським формуванням”. 

Про це повідомляє “Настоящее время” з посиланням на пресслужбу МВС країни.

“Екстремістським формуванням визнано групу громадян з-поміж ПВУП “Сородичі” (газета “Наша Нiва”), яка об'єдналася за допомогою інтернет-ресурсів, зокрема в соціальних мережах та месенджерах”, – йдеться в повідомленні МВС.

Рішення про внесення видання до списку “екстремістських формувань”  ухвалено 21 січня на підставі рішення КДБ.

Директорка “Нашої Ніви” Анастасія Ровдо в коментарі Zerkalo.io зазначила: “Визнання “Нашої Ніви” екстремістською групою більше говорить про тих, хто її визнав, ніж про “Нашу Ніву”. Стандарти журналістики “Нашої Ніви” не зміняться ні на йоту, ми це гарантуємо. Ми також не прогнозуємо зниження читацької аудиторії видання: вона продовжує зростати, тенденція залишається незмінною останніми роками”.

14 липня 2021 року стало відомо, що редакція видання “Наша Нiва” припинить роботу в Білорусі з міркувань безпеки. Журналісти працюватимуть над відродженням видання за межами країни, співробітникам, які зараз перебувають у Білорусі, запропонували переїхати.

Як повідомляв ІМІ, 23 листопада 2021 року білоруська влада визнала телеграм-канал і соціальні мережі видання “Наша Ніва” “екстремістськими матеріалами”. Білоруська влада заблокувала інтернет-газету в липні та заарештувала її головного редактора Єгора Мартиновича та журналіста Андрія Скурка.

8 липня 2021 року в Білорусі силовики з Головного управління боротьби з організованою злочинністю і корупцією провели обшуки в редакції видання “Наша Ніва”. Головного редактора видання Єгора Мартиновича затримали 8 липня як підозрюваного за ч. 1 ст. 342 Кримінального кодексу Білорусі (організація або підготування дій, які грубо порушують громадський порядок, або участь у них). Також були затримані головний редактор журналу “Наша історія” Андрій Динько, керівник відділу реклами та маркетингу Андрій Скурко, головна бухгалтерка Ольга Ракович. 

“Наша Ніва” повідомила, що Міністерство інформації Білорусі заблокувало доступ до сайту видання через “повідомлення Генеральної прокуратури у зв’язку з розміщенням забороненої інформації”.

Liked the article?
Help us be even more cool!