ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Білоруська влада визнала “екстремістськими” соцмережі найстарішого видання “Наша Ніва”

24.11.2021, 10:19
Перший номер “Нашай Нівы”
Перший номер “Нашай Нівы”

Білоруська влада визнала телеграм-канал і соціальні мережі видання “Наша Ніва” “екстремістськими матеріалами”. Про це повідомляє “Радіо Свобода”.

Рішення ухвалили 23 листопада, коли найстарішому білоруському виданню виповнилося 115 років.

Ухвала передбачає до семи років позбавлення волі будь-кому, хто опублікує чи перепостить матеріали “Нашай Нівы”.

Білоруська влада заблокувала інтернет-газету в липні та заарештувала її головного редактора Ягора Марціновича і журналіста Андрія Скурка. Обидва залишаються під вартою.

Загалом 29 білоруських журналістів перебувають під арештом, відбувають покарання або очікують суду, повідомила Білоруська асоціація журналістів.

Десятки новинних вебсайтів були заблоковані в Білорусі, а незалежні ЗМІ закриті в межах масштабного придушення мас-медіа після безпрецедентних протестів, спровокованих президентськими виборами в серпні 2020 року. За підсумками цих виборів переможцем оголосили Олександра Лукашенка, для якого це вже шостий термін. Опозиція і Захід кажуть, що голосування було сфальсифіковане, щоб Лукашенко міг зберегти владу.

Уряд Лукашенка жорстоко придушив протести, заарештувавши тисячі людей і змусивши більшість провідних діячів опозиції виїхати з країни.

Влада також визнала екстремістськими сотні опозиційних Telegram-каналів і сайтів соціальних мереж, і будь-кому, хто користується такими сайтами, може загрожувати тюремний термін або штраф.

Liked the article?
Help us be even more cool!