ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Білорусі військовому дали 18 років колонії за надане телеграм-каналу Nexta фото

14.05.2021, 15:20
Фото – gp.by
Фото – gp.by

Верховний суд Білорусі визнав винним у державній зраді та засудив до 18 років колонії посиленого режиму військовослужбовця Дениса Урада через надану фотографію секретного листа телеграм-каналу Nexta, повідомляє TUT.by.

“З огляду на подані держобвинувачем докази, високий ступінь суспільної небезпеки скоєного, наслідки у вигляді шкоди національній безпеці Ураду Д. М. на підставі ч. 2 ст. 356 Кримінального кодексу Республіки Білорусь призначено суворе покарання у вигляді позбавлення волі на строк 18 років з позбавленням військового звання “капітан”, – підтвердили інформацію в генпрокуратурі країни.

Про затримання капітана Урада стало відомо з фільму телеканалу ОНТ “Манкурти”. Там повідомили, що 14 березня на чергуванні на посту спецзв'язку Генштабу Урад сфотографував секретного листа від міністра внутрішніх справ міністру оборони й “надіслав польському телеграм-каналу”.

Денису Ураду 29 років, він родом з Россон, одружений, має дитину. Навчався у Військовій академії на факультеті зв'язку та автоматизованих систем управління, яку закінчив 2014 року.

Наприкінці квітня білоруські правозахисники визнали Урада політв'язнем.

Як повідомляв ІМІ, 16 листопада 2020 року Білорусь передала польській стороні ноту з вимогою видати в найкоротші строки засновників телеграм-каналу “Нехта” Степана Путила і Романа Протасевича. 

5 листопада 2020 року Слідчий комітет Білорусі звинуватив засновника телеграм-каналів Nexta і Nexta Live Степана Путила та колишнього головного редактора телеграм-каналів Романа Протасевича в організації масових заворушень у країні. 

20 жовтня 2020 року суд Центрального району Мінська визнав телеграм-канал Nexta Live і логотип Nexta екстремістськими матеріалами. 

Телеграм-канал Nexta Live, що висвітлює протести в Білорусі, змінив назву на “Нехта-Live” після того, як суд Мінська визнав його логотип “екстремістським матеріалом”.

Раніше МВС Білорусі відкрило провадження проти засновника опозиційних телеграм-каналів Nехта і Nехта Live Степана Путила та оголосило його в розшук. Йому загрожує до 15 років позбавлення волі. Путилу закидають організацію масових заворушень.

У серпні 2020 року МВС Росії оголосило в розшук Степана Путила, засновника Telegram-каналу Nexta.

Телеграм-канал Nexta Live став головним джерелом інформації про протести в Білорусі.

Liked the article?
Help us be even more cool!