ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Білорусі керівникам БелаПАН висунули звинувачення

07.09.2021, 16:35
Фото – Белсат
Фото – Белсат

Директорці, головній редакторці білоруської незалежної інформаційної агенції БелаПАН Ірині Левшиній та колишньому директору компанії Дмитру Новожилову висунуто звинувачення в ухиленні від сплати податків.

Про це повідомило БелаПАН інформоване джерело, інформують Naviny.by

Звинувачення за ч. 2 ст. 243 (“Ухилення від сплати податків у великих розмірах”) Кримінального кодексу обом висунули минулого тижня. Санкція цієї статті – обмеження волі на строк до п'яти років або позбавлення волі на строк від трьох до семи років зі штрафом і з позбавленням права обіймати певні посади або вести певну діяльність або без позбавлення.

Запобіжний захід у вигляді взяття під варту обрано на два місяці з моменту затримання 18 серпня.

Левшина і Новожилов були затримані 18 серпня як підозрювані за ст. 342 Кримінального кодексу (організація та підготування дій, що грубо порушують громадський порядок, або активна участь у них). 27 серпня СК повідомив, що їх також підозрюють у скоєнні злочину за ч. 2 ст. 243 КК (ухилення від сплати податків, що призвело до заподіяння шкоди у великому розмірі – "понад 100 тисяч рублів"). 

Нагадаємо, 27 серпня Слідчий комітет Білорусі повідомив, що на затриманих співробітників білоруської незалежної інформаційної агенції БелаПАН завели кримінальну справу про ухилення від сплати податків – на колишнього директора БелаПАН Дмитра Новожилова, редакторку Ірину Левшину та журналіста Андрія Александрова.

18 серпня в Мінську провели обшуки в журналістів незалежного інформаційного агентства БелаПАН – у кореспондентки Ірини Турчиної, редактора Олександра Зайцева та бухгалтерки Катерини Боєвої.

14 січня в редакції БелаПАН вже був обшук, тоді силовики забрали рукописи, документи й жорсткий диск. Обшук влаштували через кримінальну справу проти колишнього заступника директора агенції, журналіста Андрія Александрова за статтею про організації чи участь у діях, які грубо порушують громадський порядок.

Білоруські правозахисники визнали їх політв'язнями.

Офіс БелаПАН опечатано. Редакційний сервер і сервер, на якому розміщувався сайт компанії, вилучили. Сайт БелаПАН недоступний.

Liked the article?
Help us be even more cool!