ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Білорусі співробітників інформагентства "БелаПАН" звинуватили в ухилення від сплати податків

28.08.2021, 10:30
БелаПАН
БелаПАН

На затриманих співробітників білоруської незалежної інформаційної агенції “БелаПАН” завели кримінальну справу про ухилення від сплати податків.

Про це повідомляє Белсат з посиланням на Слідчий комітет Білорусі.

Зокрема, справу завели на колишнього директора БелаПАН Дмитра Новожилова, редакторку Ірину Лєвшину та журналіста Андрія Александрова.

Слідчий комітет Білорусі повідомив, що в результаті перевірки встановлено, що в період з червня 2018 року по січень 2021 року співробітники агентства надавали до податкової інспекції “недостовірні відомості, які спричинили за собою несплату податків на загальну суму понад ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян”.

Дмитро Новожилов, Ірина Лєвшина та бухгалтерка Катерина Боєва були затримані 18 серпня як фігуранти справи про масові заворушення.

У повідомленні в офіційному telegram-каналі СК пише, що в Мінську триває розслідування кримінальної справи, порушеної за фактом масових заворушень і групових дій, що грубо порушують громадський порядок. Слідство встановлює осіб, причетних до цих подій.

СК пояснює, що нібито в рамках цієї справи і була ініційована податкова перевірка БелаПАН, в результаті якої і знайшли несплату на сто тисяч рублів.

На цій підставі на Дмитра Новожилова, Ірину Левшин та Андрія Александрова та ін. порушено кримінальну справу за ч. 2. ст. 243 КК РБ - “Ухилення від сплати податків у великих розмірах”. Карається “хімією” терміном до п'яти років або ув'язненням від 3 до 7 років.

Як повідомляв ІМІ, 18 серпня у Мінську провели обшуки в журналістів незалежного інформаційного агентства БелаПАН - у кореспондентки Ірини Турчиної, редактора Олександра Зайцева та бухгалтерки Катерини Боєвої.

14 січня в редакції БелаПАН вже був обшук, тоді силовики забрали рукописи, документи і жорсткий диск. Обшук влаштували через кримінальну справу проти колишнього заступника директора агенції, журналіста Андрія Александрова за статтею про організації чи участь у діях, які грубо порушують громадський порядок.

Білоруські правозахисники визнали їх політв'язнями.

Liked the article?
Help us be even more cool!