ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В офісі білоруської інформагенції БелаПАН відбувся обшук

15.01.2021, 15:35
Фото – naviny.media
Фото – naviny.media

Співробітники Слідчого комітету Білорусі 14 січня обшукали офіс інформаційного агентства БелаПАН – у кримінальній справі проти журналіста Андрія Александрова, повідомила журналістка видання Тетяна Бублікова. Обшук тривав три години. Про це повідомляє Радіо Свобода.

За даними БелаПАН, його проводили понад 10 співробітників управління боротьби з економічними злочинами ГУВС Мінського міськвиконкому за дорученням управління Слідчого комітету в столиці Білорусі. Вилучено деякі рукописні записи, документи, близько десятка жорстких дисків робочих комп’ютерів, жорсткий диск сервера локальної мережі, два нетбуки, візитні картки.

Справу проти журналіста Александрова порушено за статтею 342 Кримінального кодексу Білорусі ("Організація та підготовка дій, що грубо порушують громадський порядок, або активна участь в них"). Журналісти зазначили, що в постанові на обшук також вказана стаття 293 ("Масові заворушення").

Про обшук першою повідомила Бублікова, яка розповіла, що їй стало зле і її забрала швидка допомога, тому їй вдалося написати про це в соцмережах. З іншими співробітниками, які були в офісі редакції, зв’язку не було, на дзвінки вони не відповідали, розповіла TUT.BY головний редактор БелаПАН Ірина Левшина.

Як повідомляв ІМІ, 13 січня в Мінську (Білорусь) знайшли журналіста Андрія Александрова, з яким раніше зник зв'язок.

Андрій Александров перестав виходити на зв'язок 12 січня близько 14.00. Дівчина Александрова, з якою також не було зв'язку з 12 січня, знайшлася в мінському Центрі ізоляції правопорушників на Окрестіна.

Liked the article?
Help us be even more cool!