ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Білому домі спростували інформацію про перевірку компаній Маска щодо загроз нацбезпеці

25.10.2022, 10:00
Фото – Reuters
Фото – Reuters

Інформація про те, що США обговорюють можливість перевірки деяких підприємств Ілона Маска щодо загрози національній безпеці “не відповідає дійсності”. Про це 24 жовтня заявила речниця Білого дому Карін Жан-П'єр, повідомляє Reuters.

“Ці повідомлення не відповідають дійсності... Перевірка національної безпеки – це неправда”, – прокоментувала речниця повідомлення Bloomberg News, що представники адміністрації Байдена обговорюють можливість такої перевірки підприємств Маска.

Водночас вона відмовилася коментувати відносини адміністрації Байдена з Маском або його ділові відносини з іншими країнами.

Як повідомляв ІМІ, 20 жовтня агентство Bloomberg повідомило, що представники адміністрації президента США Джо Байдена обговорюють можливість перевірки деяких підприємств Ілона Маска щодо загрози національній безпеці після серії його проросійських заяв стосовно України.

Раніше телеканал CNN заявив, що компанія Ілона Маска SpaceX повідомила Пентагону про відмову фінансувати служби супутникового зв'язку Starlink в Україні. Компанія Маска зазначила в листі, що “більше не може продовжувати фінансувати сервіс Starlink, як це було раніше”. У листі також міститься прохання до Пентагону взяти на себе фінансування урядового та військового використання Україною системи Starlink. Маск підтвердив такий намір.

На початку жовтня Маск висловив думку, що результатом ескалації між Росією й Україною може стати ядерна війна. Він запустив на своїй сторінці у твіттері опитування, де виклав власну формулу завершення війни, зокрема запропонував провести ще один “референдум” на тимчасово захоплених територіях України та забезпечити водою Крим.

Liked the article?
Help us be even more cool!