ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Байдена хочуть перевірити джерела фінансування Маска після його заяв щодо України – ЗМІ

21.10.2022, 14:30
Фото – Reuters
Фото – Reuters

Представники адміністрації президента США Джо Байдена обговорюють можливість перевірки деяких підприємств Ілона Маска щодо загрози національній безпеці після серії його проросійських заяв щодо України. Про це повідомляє Еспресо з посиланням на Bloomberg.

Як пише видання, остаточного рішення щодо можливої перевірки мільярдера ще немає. Однак представники уряду можуть зробити це через закон, що регулює комітет з іноземних інвестицій у Сполучених Штатах (CFIUS), який перебуває у віданні міністерства фінансів США.

Причиною перевірки може стати присутність іноземних інвесторів у консорціумі Маска. До групи входять принц Аль-Валід бін Талал із Саудівської Аравії, Binance – криптобіржа, заснована та керована уродженцем Китаю, а також суверенний фонд добробуту Катару.

3 жовтня у верифікованому акаунті Маска з'явилася серія провокаційних твітів. Зокрема, Ілон Маск припустив, як можна досягнути миру в Україні, й запропонував підтримати або ні його пропозицію. Серед пунктів, які опубліковано в опитуванні Маска, – "провести ще раз референдум на тимчасово окупованих РФ українських територіях" і "віддати Росії Крим". У коментарях Маску натомість запропонували демілітаризувати Росію і порадили вчити історію. 

Як повідомляв ІМІ, раніше телеканал CNN заявив, що компанія Ілона Маска SpaceX повідомила Пентагону про відмову фінансувати служби супутникового зв'язку Starlink в Україні. Компанія Маска зазначила в листі, що “більше не може продовжувати фінансувати сервіс Starlink, як це було раніше”. У листі також міститься прохання до Пентагону взяти на себе фінансування урядового та військового використання Україною системи Starlink. Маск підтвердив такий намір.

На початку жовтня Маск висловив думку, що результатом ескалації між Росією й Україною може стати ядерна війна. Він запустив на своїй сторінці у твіттері опитування, де виклав власну формулу завершення війни, зокрема запропонував провести ще один “референдум” на тимчасово захоплених територіях України та забезпечити водою Крим.

Liked the article?
Help us be even more cool!