ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Twitter за наказом Ілона Маска позбавив New York Times позначки верифікації

03.04.2023, 15:15
Фото – techcrunch.com
Фото – techcrunch.com

Соцмережа Twitter позбавила головний обліковий запис видання "New York Times" позначки верифікації. До цього напередодні закликав власник компанії Ілон Маск, коли дізнався, що медіа відмовляється платити за підписку Twitter Blue.

 Про це повідомляє The Guardian.

Як зазначає медіа, таке рішення підвищує ризик появи акаунтів, що видають себе за New York Times. Також цей крок суперечить внутрішнім планам компанії, за якими 10 тисяч найпопулярніших організацій мали зберегти свої позначки незалежно від того, чи сплатили вони за них, чи ні.

Про ці плани New York Times повідомляло в четвер.

У Twitter заявили, що в суботу почнуть згортати свою традиційну програму верифікації, позбавляючи блакитних "пташечок" верифіковані акаунти компаній, журналістів і громадських діячів, які мали цю позначку роками.

Замість цього Twitter запроваджує систему, яка дає "пташечку" всім, хто за неї заплатить: компанія має нагальну потребу в грошах, щоб компенсувати різке спадання прибутків від реклами та мільярди доларів боргу. Підписка "Twitter Blue" коштуватиме користувачам близько $8 щомісяця, з компаній стягатимуть по $1 тисячі щомісяця.

У неділю вранці видання "Times" – 24-й за розміром аудиторії акаунт у всій соцмережі (понад 54 мільярди підписників) – стало одним з усього кількох десятків облікових записів, які позбавлено позначки верифікації. Про це свідчать дані, зібрані Тревісом Брауном – програмістом-розробником, який стежить за цими змінами.

30 березня Times, The Washington Post та інші організації заявили, що не збираються платити за верифікацію для своїх новинних видань і журналістів, але в Times зазначили, що можуть зробити виняток для випадків, коли позначка "необхідна для журналістської діяльності".

Маск наразі не відповів на електронного листа з проханням надати коментар.

Раніше Twitter повідомив, що з 1 квітня почне проводити ревізію та припиняти дію "синіх галочок верифікації", отриманих до купівлі компанії Ілоном Маском. 

До купівлі соцмережі Маском сині галочки видавали безкоштовно, вони відзначали верифіковані облікові записи фізичних та юридичних осіб.

Тепер галочку можна придбати, оформивши підписку Twitter Blue. Для тих, хто підпишеться з комп'ютера, вартість підписки становить $8 на місяць, а для мобільних пристроїв – $11. Змінились і кольори галочок: сині залишилися в приватних користувачів, золоті – у великих компаній, а сірі – в урядових організацій.

З 15 квітня лише верифіковані акаунти зможуть потрапляти в рекомендації та брати участь в голосуваннях у Twitter.

Liked the article?
Help us be even more cool!