ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Twitter обмежує акаунти українців, які розповідають про підрив Каховської ГЕС росіянами

08.06.2023, 10:27
Фото – Jeff Chiu / AP
Фото – Jeff Chiu / AP

Низка українських користувачів Twitter, які напередодні публікували дописи про підрив Каховської ГЕС російськими військовими, зазнали тіньового бану. Їхні акаунти перестали відбиватися в результатах пошуку, коли користувачі шукали з профілів з англомовними налаштуваннями. Про це повідомляє Media Sapiens.

Серед тих, хто потрапив під санкції соціальної мережі, як зіркові акаунти з тисячами підписників, як у співачки Джамали, так і облікові записи звичайних користувачів, які мають менш ніж сто підписників.

Як з’ясував український волонтер з ніком Бімстер, ці акаунти стали прихованими тільки для закордонної аудиторії. В Україні вони відбиваються в пошуку.

Він також дослідив, що частина облікових записів українців, які ділилися дописами про підрив Каховської ГЕС російськими військовими та робили заклики про реакцію та допомогу до міжнародних організацій, отримали у Twitter тег "sensitive контент" ("чутливий контент"), який прихований у налаштуваннях і має статус "за замовчуванням".

У Twitter поки ніяк не коментували, що відбувається з обліковими записами українських користувачів, які повідомляють світові про російський екоцид на Херсонщині.

Як відомо, власник соцмережі Ілон Маск опублікував посилання на перший випуск відеоблогу, колишнього ведучого Fox News Такера Карлсона, який у відео назвав Україну можливою винуватицею підриву Каховської ГЕС.

Нагадаємо, у квітні, після оприлюднення частини вихідного коду алгоритму рекомендацій y Twitter, кілька активних користувачів заявили про те, що публікації, пов’язані із ситуацією в Україні маркуються на пониження видимості та охоплення.

Liked the article?
Help us be even more cool!