ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Проросійський ведучий Такер Карлсон заявив, що Україна підірвала Каховську ГЕС. Його репостить Маск

07.06.2023, 12:00
Фото – AP / Суспільне
Фото – AP / Суспільне

Проросійський американський ведучий Такер Карлсон заявив, що Україна підірвала Каховську ГЕС, висміяв Президента України Володимира Зеленського, а також звинуватив мейнстримні медіа в брехні.

Про це він розповів у першому випуску свого власного шоу, яке опублікував у Twitter, повідомляє Громадське.

За його словами, дамбу ГЕС підірвали українські військові, проте він не навів доказів. Також він запевняв, що НЛО та позаземне життя "насправді реальні". Якоїсь миті він запитав: "Що саме сталося 11 вересня?" 

Карлсон також висміяв президента Володимира Зеленського та сенатора-республіканця Ліндсі Грема, прихильника України.

Ведучий висловив надію, що Twitter стане "короткохвильовим радіо під ковдрою" без "наглядачів", натякаючи на те, що в популярних американських медіа існує цензура.

"Якщо це виявиться неправдою, ми підемо", – заявив він.

CNN припускає, що в такий спосіб Карлсон дав сигнал, що готовий повернутися на Fox News. Як повідомляють джерела, ведучий найняв адвоката, який має допомогти йому в цих зусиллях.

Водночас власник Twitter бізнесмен Ілон Маск зробив репост шоу Карлсона, зазначивши, що "було б чудово мати на цій платформі шоу з усіх частин політичного спектра!".

Український журналіст Остап Яриш зауважив, що серед інших, хто поширив відео, консервативні американські блогери з мільйонною аудиторією, MAGA-республіканці в конгресі та представник Росії в ООН.

Як повідомляв ІМІ, у квітні 2023 року телеканал Fox News заявив, що ведучий Такер Карлсон залишив телекомпанію. Заява була зроблена через кілька днів після того, як Fox News і материнська компанія Fox Corp домовилися про угоду компенсації в розмірі $787,5 млн з компанією Dominion, що виробляє обладнання та програмне забезпечення для електронного голосування, у справі про наклеп щодо фальсифікації результатів президентських виборів – 2020 у США.

Після виборів компанія Dominion подала до суду на Fox News Network та її материнську компанію Fox Corp, звинувативши канал у неправдивих заявах про фальсифікацію голосування виборів.

В ефірі Tucker Carlson Tonight неодноразово звучали наративи російської пропаганди, писав "Детектор медіа". Зокрема, Такер Карлсон називав Україну "тиранією", а Президента України Володимира Зеленського – "маріонеткою адміністрації Байдена".

Окрім цього, The New York Times звертала увагу на те, що з початку вторгнення Росії в Україну відео з Fox News почали частіше з'являтися в ефірі російських медіа. До того ж міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров схвалював роботу каналу, бо, за його словами, "тільки Fox News намагається запропонувати альтернативну думку". 

У березні 2022 року Кремль наказував своїм пропагандистським медіа частіше цитувати Карлсона, пише Громадське.

Liked the article?
Help us be even more cool!