ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Цимбалюк не знає, чи переслідують його в РФ, оскільки прокуратура досі не відповіла адвокату

08.02.2022, 12:20
Фото – фейсбук Миколи Полозова
Фото – фейсбук Миколи Полозова

Український журналіст Роман Цимбалюк не знає, чи переслідують його в РФ за нібито порушення російського законодавства про розпалювання міжнаціональної ненависті, оскільки його адвокат Микола Полозов не отримав відповіді від прокурорів.

Про це Цимбалюк сказав в інтерв'ю "Українській правді", повідомляє Укрінформ.

“24 грудня Микола Полозов, наш відомий українсько-російський адвокат, пішов у прокуратуру ЦАО Москви, і з’ясувалося, що на мене там мали чекати три жінки-прокурори. І жодна з них не прийшла. І, звісно, я засмучений з цього приводу”, – відповів журналіст на запитання щодо виклику в грудні 2021 року до прокуратури в Москві для надання пояснень і нібито порушення справи.

За словами журналіста, адвокат “написав запит, щоб зрозуміти, чи є якесь переслідування за російським законом. Наразі відповіді немає”.

Цимбалюк вважає, що “ніякого переслідування насправді там не буде, тому що а) я в Україні, б) вони це зрозуміли. Вони ж цілий місяць хвилювалися, чого я поїхав”.

Як повідомляв ІМІ, 3 січня Роман Цимбалюк повідомив, що виїхав з РФ через загрозу особистій безпеці.

14 грудня 2021 року Цимбалюк заявив, що його адвокатом став Микола Полозов, який захищатиме його інтереси в Росії.

Адвокат Микола Полозов повідомив, що в Росії журналіста звинувачують в екстремізмі, проти нього хочуть порушити кілька адміністративних справ.

Українського журналіста Романа Цимбалюка викликали на допит до прокуратури Москви 24 грудня 2021 року за звинуваченням у розпалюванні ворожнечі та ненависті до росіян. Згідно з текстом повідомлення російської прокуратури, Цимбалюк агресивно висловлювався проти Росії на своєму ютуб-каналі.

24 грудня 2021 року Микола Полозов повідомив, що прокуратура в Москві відкликала виклик на допит Цимбалюка.

Liked the article?
Help us be even more cool!