ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Цукерберг звинуватив ЗМІ в несумлінній критиці

26.10.2021, 13:13
Фото – Drew Angerer / AFP / svoboda.org
Фото – Drew Angerer / AFP / svoboda.org

Очільник Facebook Марк Цукерберг відреагував на викривальні матеріали про компанію, які опублікували 17 медіа. Він вважає, що видання несумлінно критикують Facebook.

Про це йдеться в заяві Цукерберга, яку він виголосив перед інвесторами, повідомляє Громадське.

“Сумлінна критика допомагає нам стати краще. Але я вважаю, що те, що ми бачимо, – це скоординовані зусилля щодо вибіркового використання документів, що витікали, щоб намалювати хибну картину нашої компанії”, – зазначив він.

За словами Цукерберга, компанія під час ухвалення рішень шукає баланс між вільним вираженням поглядів та зменшенням шкідливого контенту, а також між впровадженням шифрування та підтримкою правоохоронних органів. Він додав, що підтримує регулювання технокомпаній, оскільки вважає, що компанії не можуть самостійно ухвалювати “так багато подібних рішень”.

“Ми зробили величезні інвестиції в безпеку... ми на шляху, щоб витратити понад 5 мільярдів доларів на безпеку 2021 року. Я вважаю, що це більше, ніж робила будь-яка інша технологічна компанія”, – запевнив він.

Також Цукерберг відзвітував про прибутки компанії за три місяці до вересня. Так, Facebook тримав 9 мільярдів доларів, за аналогічний період у 2020-му компанія отримала 7,8 мільярда прибутку.

Крім того, за його словами, з вересня минулого року кількість щомісячних користувачів соціальних мереж, якими володіє компанія, зросла на 6%, до 2,91 мільярда.

Як повідомляв ІМІ, 25 жовтня 17 американських ЗМІ, а також низка європейських видань долучилися до ініціативи з публікації внутрішніх документів компанії Facebook, наданих колишньою співробітницею компанії Френсіс Хоген.

25 жовтня викривачка Facebook Френсіс Хоген виступила у Великій Британії перед парламентським комітетом, який доопрацьовує законопроєкт про безпеку в інтернеті. 

Раніше Френсіс Хоген на слуханнях у сенаті США заявила, що Facebook занадто покладається на штучний інтелект для боротьби з ненависницькими висловлюваннями, дезінформацією і неналежною рекламою для неповнолітніх. Вона також висловила думку, що продукти Facebook шкідливі для дітей, а компанія ставить прибуток вище за безпеку користувачів.

Інформаторка, яка стояла за витоком документів Facebook у Wall Street Journal, колишня менеджерка з продуктів Facebook Френсіс Хоген звинуватила компанію Facebook у використанні алгоритмів для розпалювання ненависті заради прибутку.

Liked the article?
Help us be even more cool!