ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Трощинська про українських журналістів під час війни: Показують зло як зло

Робота українських журналістів під час цієї війни засвідчила, що вони показують зло як зло, порушення міжнародного права як порушення міжнародного права, а “не інші точки зору”. 

Про це в інтерв’ю “Українській правді” сказала журналістка, редакторка, експертка з комунікацій та чутливих тем Тетяна Трощинська.

“Мені здається, це важливий поворотний момент для всієї журналістики в демократичних країнах. Чому? Тому що по всьому світу в журналістиці тренд поляризації набув просто небачених масштабів, і в цьому поляризованому суспільстві утворюються острівці “альтернативних правд”, – пояснила журналістка.

Водночас, говорить Трощинська, “порушення прав людини завжди є порушенням прав людини, злочин завжди є злочином, убивство завжди є вбивством, напад завжди є нападом, викрадення дітей є викраденням дітей, геноцид є геноцидом”.

“І в цьому наш ключовий урок”, – додала медіаекспертка.

Вона зазначає, що зараз журналісти роблять менше помилок, ніж на початку повномасштабного вторгнення. За її словами, пов'язані вони були часто з етикою.

“Наприклад, історія розстріляного росіянами Героя України Олександра Мацієвського, коли три дні в інформаційному просторі поширювали ім'я іншої людини. Чи історія загибелі дівчинки Лізи під час ракетного обстрілу Вінниці та вриванням фрілансера в реанімацію до її мами. Чи повідомлення, які стосувалися зґвалтувань, що чинили російські військові, коли описи про “свічечки, якими нібито були зґвалтовані діти”, дозволяла навіть тодішня уповноважена з прав людини Верховної Ради”, – розповіла Тетяна Трощинська.

Як повідомляв ІМІ, журналістка, продюсерка, радіоведуча, директорка департаменту стратегічного аналізу та розвитку соціально впливового контенту Суспільного Тетяна Трощинська стала шостою лауреаткою Премії імені Георгія Ґонґадзе. 

Гроші, отримані від Премії імені Георгія Ґонґадзе, Тетяна Трощинська віддала підрозділу, у якому служить колишній журналіст та ведучий Громадського радіо Андрій Кобалія.

Liked the article?
Help us be even more cool!