ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Ткаченко доручив зробити так, щоб вконтакті був недоступний через мобільний додаток

14.09.2020, 14:30
Фото – Ліга
Фото – Ліга

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко доручив перевірити інформацію і підготувати рішення для протидії доступу до російської соціальної мережі “Вконтакті” через мобільний додаток в Україні.

Про це він сказав у Києві 14 вересня на пресконференції з нагоди 100 днів перебування на посаді, повідомляє Інтерфакс-Україна.

“Проблема проникнення дезінформації з вконтакті або російських телеканалів справді вагома. Ми кілька разів зустрічалися в РНБО з цього питання, є план заходів. Сподіваюся, цей план буде реалізовано”, – сказав Ткаченко.

Водночас міністр не деталізував, які саме заходи наразі обговорюються.

“Щодо вконтакті. Сьогодні, тільки-но ми дізналися цю інформацію, я попросив перевірити, чи відповідає це дійсності й що можна зробити, які рішення ухвалити, щоб протидіяти цій історії”, – сказав він.

Також Ткаченко додав, що, “хоч би як ми ставили заслін, перемога в цій гібридній війні перебуває в наших руках”. Зокрема, міністр наголосив на важливості медіаграмотності.

Як повідомляв ІМІ, 12 вересня розробники соціальної мережі “ВКонтакті” повідомили, що в Україні VK тепер через мобільний додаток можна користуватися без VPN.

14 травня 2020 року Президент України Володимир Зеленський своїм указом №184/2020 увів у дію рішення Ради національної безпеки та оборони України від 14 травня “Про застосування, скасування і внесення змін до персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)”.

У рішенні РНБО від 14 травня зазначено, що Рада нацбезпеки підтримала пропозиції щодо застосування, скасування і внесення змін до персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій), внесені Кабінетом Міністрів України і Службою безпеки України.

13 травня 2020 року РНБО повідомила, що ухвалила рішення щодо застосування санкцій проти російських соцмереж і інтернет-сервісів, зокрема Mail.ru, ВКонтакті, Однокласники та інших. Для введення в дію ухваленого рішення відповідний проєкт указу Президента України передано до ОПУ.

15 травня 2017 року Президент України Петро Порошенко своїм указом ввів у дію рішення РНБО “Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)”, які передбачають блокування терміном на три роки доступу до російських соцмереж “Вконтакті” й “Однокласники”, а також до сервісів Яндекса і Mail.ru.



Liked the article?
Help us be even more cool!