ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

TikTok вивів Україну зі спільного з росією "регіону" – Мінцифри

22.07.2022, 16:00
Фото – eniyilerde.com
Фото – eniyilerde.com

TikTok міг блокувати український контент, який пов'язаний з повномасштабним російським вторгненням, через належність України до “регіону”, повʼязаного з росією. Нещодавно соцмережа перевела Україну до європейського “регіону”. 

Про це сказав заступник міністра цифрової трансформації з питань розвитку IT Олександр Борняков в ефірі 24 каналу.

“До речі, це відбувається з багатьма компаніями, які розуміють, що ми більше не можемо бути в одному “регіоні” з росією”, – повідомив Олександр Борняков.

“TikTok зараз нас перевів до нового “регіону”, де ми будемо спілкуватися вже з новими людьми. Я думаю, що це покращить ситуацію. Мені здається, що це блокування було повʼязане з тим, що ми належали до “регіону” (з росією. – Ред.)”, – зазначив Борняков.

Як повідомляв ІМІ, відеоплатформа TikTok опублікувала звіт про діяльність із 1 січня до 31 березня 2022 року. У ньому, зокрема, йдеться про відповідь керівництва платформи на повномасштабне вторгнення росії в Україну та боротьбу з фейками про війну. Так, соцмережа з 24 лютого до 31 березня видалила 41 191 відео за порушення політики в галузі поширення дезінформації. 

У липні газета Financial Times писала, що TikTok видаляє контент, який вважає “неприйнятним”. Це стосується і відео, в яких показують наслідки війни в Україні. Соцмережа опирається закликам зберегти український контент про російські злочини, попри те що він потрібен для міжнародного розслідування.

Згідно з дослідженням європейського Центру дезінформації (Disinformation Situation Center), Twitter та YouTube ігнорують запити України на видалення контенту, що містить російську пропаганду та мову ненависті щодо українців.

Liked the article?
Help us be even more cool!