ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

TikTok видаляє "неприйнятний контент", зокрема пов'язаний з війною в Україні, – ЗМІ

15.07.2022, 16:26
Фото – eniyilerde.com
Фото – eniyilerde.com

Соціальна мережа TikTok видаляє контент, який вважає “неприйнятним”. Це стосується і відео, в яких показують наслідки війни в Україні. Соцмережа опирається закликам зберегти український контент про російські злочини, попри те що він потрібен для міжнародного розслідування.

Про це повідомляє Суспільне з посиланням на Financial Times.

Як пише видання, застосунок належить китайському технологічному гіганту ByteDance, тобто Китай може мати прямий доступ до цих даних. Соцмережа може швидко видаляти публікації, які демонструють насильство і так званий “неприйнятний контент”, тому 90% потенційних доказів втрачаються, перш ніж їх хтось побачить.

З початку повномасштабного вторгнення в Україну представники TikTok зустрічалися з юристами та правозахисниками, які беруть участь у розслідуванні військових злочинів, але поки соцмережа не внесла змін у продукт, хоч і заявила, що прагне співпрацювати з правоохоронними органами, поважаючи конфіденційність своїх користувачів.

Водночас головний прокурор МКС Карім Хан вважає, що прокурори у своїх розслідуваннях дедалі більше покладаються на публікації в соцмережах, зокрема TikTok, бо вони фіксують вбивство чи напад у реальному часі. Але головний прокурор відмовився підтвердити, чи просив офіційно МСК у TikTok надати докази щодо війни в Україні.

“Як слідчі вимагатимуть інформацію, якщо вони не знають про її існування? Це може мати катастрофічні наслідки для правосуддя щодо порушень прав людини”, – зазначила юристка Ракель Васкес Льоренте.

Як повідомляв ІМІ, згідно з дослідженням європейського Центру дезінформації (Disinformation Situation Center), Twitter та YouTube ігнорують запити України на видалення контенту, що містить російську пропаганду та мову ненависті щодо українців.

Liked the article?
Help us be even more cool!