ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Терористи два тижні тримали у полоні у Донецьку українську журналістку

21.05.2014, 10:31

Українська фотокореспондентка, 22-річна Мілана Омельчук, після двох тижнів перебування у полоні терористів з організації "Донецька народна республіка" нарешті повернулась до Києва. Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на Media Ukraine ODF.

"Мілану Омельчук майже два тижні тримали у підвалі в районі Донецька. Годували заручницю один раз на два дні, накачували невідомими наркотичними речовинами. Зараз Мілана Омельчук перебуває в лікарні у Києві, лікарі діагностують її стан", - ідеться у повідомленні.

Про викрадення журналістки терористами так званої ДНР стало відомо 6 травня. Її речі та телефон випадково знайшли у міській парковій зоні та передали до відділу міліції. Майже тиждень від дівчини не було повідомлень. 13 травня із сестрою Мілани вперше вийшли на зв'язок терористи, висунувши вимогу сплатити викуп - 50 тис. грн. При цьому лунали прямі погрози життю та здоров'ю дівчини.

Після серії переговорів за сприяння спеціалістів Фонду "Відкритий Діалог" вдалося переконати терористів у неможливості виплати зазначеної суми. 18 травня без попередження кореспондентку відпустили в Донецьку без грошей та документів. Їй вдалося зв'язатися із представником Фонду "Відкритий Діалог", 20 травня постраждалу доправили до Києва.

Нагадаємо, нещодавно було звільнено та доставлено у Київ двох журналістів - журналіста фонду "Відкритий Діалог" Сергія Лефтера та стрімера Артема Дейнегу.

Фото з Facebook Фонду "Відкритий діалог"

Liked the article?
Help us be even more cool!