ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Телеканали, провайдери та громадські організації закликали захистити чесну конкуренцію

22.07.2020, 10:10
Фото – espreso.tv
Фото – espreso.tv

Телеканали, провайдери та громадські організації звернулися з відкритим листом до органів державної влади, в якому закликають терміново відреагувати на ситуацію, що сталася довкола кабельної мережі Ланет та телегрупи 1+1. Про це повідомляє "Еспресо".
Лист підписали телеканали "Еспресо", "Сонце", 24 канал та "Суспільне", а також провайдер "Мережа "Ланет" та громадські організації "Інтерньюз-Україна", "Наші гроші" та "Ліга антитрасту".

"Питання чесної, відкритої конкуренції на будь-якому ринку, завжди було і залишається пріоритетом для будь-якої цивілізованої економіки. В сучасному суспільстві конкуренція критично важлива, і саме тому зобов’язання держави з її захисту визначено на рівні Конституції України, численних міжнародних договорів та законів України. Конкуренція на телевізійному ринку є надзвичайно важливою, адже медіа впливають на багато суспільних процесів у державі.

Тому ми були вражені повідомленням провайдера "Ланет" про те, що медіагрупа 1+1 вимагає вимкнути з пакетів телебачення Мережі "Ланет" українські розважальні телеканали, сигнал яких доступний на супутнику в незакодованому вигляді. Серед таких телеканалів: "Сонце", "Трофей", "Наука", "Фауна", "Терра", XSport, "Eко TV", "Малятко", Niki Kids, Niki Junior, EU Music, 4ever Music та інші. Інакше телегрупа 1+1 погрожує забрати від "Ланету" право транслювати абонентам мережі телеканали групи 1+1. Для пришвидшення прийняття рішення на адресу Мережі "Ланет" був надісланий лист про припинення співпраці з 1 серпня 2020 року” – йдеться в листі.

Liked the article?
Help us be even more cool!