ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Телеканал "Дом" отримав від Нацради дозвіл на тимчасове мовлення

20.01.2022, 14:58
Фото – Дом
Фото – Дом

Телеканал “Дом” (державне підприємство “Мультимедійна платформа іномовлення України”) отримав дозвіл на тимчасове мовлення на територіях з особливим режимом мовлення.

Таке рішення ухвалила Національна рада з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 20 січня.

Відповідно до виданих дозволів передачі телеканалу “Дом” транслюватимуться в цифровому стандарті DVB-T/Т2 на 40 ТВК у смт Станиця Луганська Щастинського району Луганської області. 

Також дозвіл на тимчасове мовлення на територіях з особливим режимом мовлення отримало Радіо Дружківка (Східний центр комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю Дружківської міської ради). Воно мовитиме на частоті 101,9 МГц у м. Покровську і 100,5 МГц у м. Торецьку Донецької області.

Дозволи на тимчасове мовлення цим двом компаніям видано терміном на один рік.

Крім того, Нацрада розглянула низку клопотань ліцензіатів стосовно зміни використовуваних каналів і анулювання тимчасових дозволів на мовлення. Так, регулятор анулював дозвіл АТ “Національна суспільна телерадіокомпанія України” на тимчасове мовлення Українського радіо на частоті 102,5 МГц у м. Попасній Луганської області. Ліцензіат далі мовитиме на частоті 89,9 МГц у смт Комишуваха, і програми Українського радіо транслюватимуться на значно більшу територію, зокрема охоплюватимуть Попасну та прилеглі до міста райони.

Телеканал 2+2 (ТОВ “Гравіс-кіно”) у смт Комишуваха далі мовитиме на 41 ЦТВК у загальнонаціональній телевізійній мережі МХ-3. У зв’язку з цим компанія вирішила анулювати дозволи на тимчасове мовлення на 21 ТВК (стандарт DVB-T/Т2) у смт Комишуваха, а також у с. Бахмутівка, оскільки мовлення там відбувалося в синхронній одночастотній мережі.

Також Нацрада анулювання дозвіл на тимчасове мовлення на частоті 95,6 МГц у смт Комишуваха радіостанції “Армія FM – військове радіо”.

Як повідомляв ІМІ, 1 березня 2020 року розпочав мовлення державний телеканал “Дом”, який був створений для мовлення на тимчасово окуповані території України на базі каналу іномовлення UATV. UATV продовжив мовлення на одному із супутників, транслюючи повтори програм.

У серпні 2021 року Президент України Володимир Зеленський заявив, що хоче, щоб “Дом” мовив не лише на окуповані райони Донецької та Луганської областей і окупований Крим, а й для внутрішньо переміщених осіб на підконтрольній Україні території.

28 жовтня 2021 року “Детектор медіа” повідомив, що телеканал “Дом” у 2021 році витратив на рекламні послуги понад 31 мільйон гривень, майже всі ці кошти пішли на просування телеканалу для тимчасово окупованих територій “Дом”.

ДП “Мультимедійна платформа іномовлення України” (до якого належить телеканал “Дом”) провело мистецький конкурс та обрало для закупівлі соціальне шоу “Про життя з Андрієм Пальчевським”.

Liked the article?
Help us be even more cool!